18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ρέθυμνο: Στους δρόμους και πάλι… τα περήφανα γηρατειά της Κρήτης

Ημερομηνία:

Νέο ραντεβού έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στο Ρέθυμνο επί της οδού Μοάτσου, έδωσαν χθες οι διοικήσεις των συνταξιουχικών σωματείων του νομού, σε μία ύστατη προσπάθεια να εισακουστεί η φωνή τους για την στελέχωση των ιατρείων του οργανισμού με το απαραίτητο προσωπικό.

Η νέα κινητοποίηση των συνταξιούχων του Ρεθύμνου προγραμματίζεται για το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου, με την έκκληση να σεβαστούν οι κυβερνώντες τα περήφανα γηρατειά.

Μπορεί να χαρακτηρίζονται ως απόμαχοι της δουλειάς, δεν είναι όμως και απόμαχοι της ζωής. Ο λόγος για τα περήφανα γηρατειά του Ρεθύμνου, τα οποία για μία ακόμα φορά με τις λιγοστές σωματικές δυνάμεις που διαθέτουν -αλλά με μεγάλα αποθέματα ψυχής- ετοιμάζονται να βγουν και πάλι στους δρόμους διεκδικώντας το δίκιο τους.

Ο Μανούσος Αντωνογιωργάκης, που είναι αντιπρόεδρος της ένωσης συνταξιούχων του οργανισμού ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών, είναι ένας από τους χιλιάδες συνταξιούχους του Ρεθύμνου, ο οποίος μετά από 38 χρόνια σκληρής δουλειάς, όπως μας λέει, πλέον υποτίθεται ότι απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του. Δυστυχώς η πραγματικότητα γι’ αυτόν είναι διαφορετική, αφού με τη σύνταξη των 650 ευρώ που λαμβάνει κάθε μήνα, αδυνατεί ν’ ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι κυρίως στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δεν τους αφήνουν και πολλές επιλογές. Για το λόγο τα ρεθυμνιώτικα συνταξιουχικά σωματεία αποφάσισαν το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, οι οποίες μάλιστα θα πραγματοποιηθούν έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ επί της οδού Μοάτσου. Ένα κτίριο το οποίο, όπως λένε, στο τέλος θα μετονομαστεί σε “κτίριο – φάντασμα”, αφού πλέον οι γιατροί που εργάζονται εκεί είναι λιγοστοί.

Πάντως, τόσο ο κ. Μανούσος όσο και οι υπόλοιποι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας που δραστηριοποιήθηκαν επαγγελματικά στα λεγόμενα “πέτρινα χρόνια” στη χώρα μας, σήμερα δυσκολεύονται να δεχτούν πως αντί το μέλλον να είναι ευοίωνο για τα παιδιά και τα εγγόνια τους, αφού είναι αναγκασμένα να ζήσουν κάτω από εξίσου δύσκολες συνθήκες.

neatv.gr – Στέλλα Μαθιουδάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...

Μεσανατολικό: Όλα έτοιμα στο Ισραήλ για την ισοπέδωση της Γάζας, με τη Δύση σε ρόλο… θεατή

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να κλιμακώσει τον καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα, έχοντας...

Η Sophia, το ρομπότ, έρχεται στην Κρήτη και θέλει να πάει στην Κνωσό!

Η Sophia, το πιο εξελιγμένο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον...