27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ρέθυμνο: Χειροπέδες μετά από 11 χρόνια για μπασκετμπολίστα – Κατηγορείται για το βιασμό τουρίστριας

Ημερομηνία:

Μετά από ένδεκα ολόκληρα χρόνια κατά τα οποία θεωρούσε ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθεί για την αξιόποινη πράξη που φέρεται να τέλεσε στο Ρέθυμνο, όταν το είχε επισκεφθεί για να συμμετάσχει σε αγώνες με την ομάδα του, η ώρα της δικαιοσύνης έφτασε για έναν 33χρονο σήμερα Αμερικανό μπασκεμπολίστα.

Ο εν λόγω άνδρας από τα παρκέ των γηπέδων των ΗΠΑ, βρέθηκε τελικά στις φυλακές Τριπόλεως κατηγορούμενος για τον βιασμό μιας 57χρονης σήμερα γυναίκας από την Δανία, η οποία εκείνη την περίοδο είχε επισκεφθεί και εκείνη το Ρέθυμνο για διακοπές.

Το χρονικό

Το μαρτύριο της αλλοδαπής τουρίστριας ξεκίνησε τον φθινόπωρο του 2011 και συγκεκριμένα στις 18 του μήνα, όταν η 47χρονη τότε γυναίκα πέρασε το κατώφλι της Ασφάλειας Ρεθύμνου για να καταγγείλει τον 23χρονο τότε μπασκεμπολίστα ότι την βίασε.

Με βάση την τότε καταγγελία της αλλοδαπής γυναίκας, η σεξουαλική κακοποίησή της από το νεαρό μπασκεμπολίστα, τον οποίο και αναγνώρισε, είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας (18ης Οκτωβρίου 2011), όταν ο 23χρονος προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει στην προσπάθεια της να βρει την κόρη της, που δεν είχε επιστρέψει από νυκτερινή έξοδο.

Τελικά, ο αμερικανός αθλητής την οδήγησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε προσωρινά και ασκώντας της σωματική βία, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, την εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή. Ακολούθως, δεν έμεινε εκεί αφού έκλεψε από την τσάντα της και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Από τις έρευνες που είχαν διεξάγει τότε οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου και στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προσωπικά αντικείμενα της γυναίκας, τα οποία αφού αναγνωρίστηκαν, της αποδόθηκαν.

Όμως, ο νεαρός ψηλός και γεροδεμένος άνδρας -όπως τον είχε περιγράψει τότε η γυναίκα, δεν συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2011, λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου μιας και έχει ήδη αναχωρήσει από το Ρέθυμνο, ενώ σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό και κλοπή.

Μάλιστα την περίοδο εκείνη είχε γίνει γνωστό ότι ο εν λόγω μπασκεμπολίστας είχε εντοπιστεί και ντοπαρισμένος, καθώς είχε κάνει χρήση ινδικής κάνναβης και για το λόγο αυτό είχε τιμωρηθεί (τότε) από τον αθλητικό δικαστή.

Πως έπεσε στα χέρια της Ιντερπόλ

Η ταυτότητα του 33χρονου σήμερα μπασκεμπολίστα ήταν γνωστή στις ελληνικές αρχές από την πρώτη στιγμή, όμως τα τελευταία ένδεκα χρόνια διέφευγε της σύλληψης και κατ’ επέκταση και της κρίσης της ελληνικής δικαιοσύνης, παρά το διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Στην διάρκεια του 2022 όμως, η INTERPOL κατάφερε και να εντοπίσει τα ίχνη του, να του περάσει «χειροπέδες» και εν συνεχεία να τον παραδώσει στις ελληνικές αρχές για τα περαιτέρω.

Έτσι ο Αμερικανός μπασκεμπολίστας βρίσκεται στις φυλακές Τριπόλεως, όπου και θα παραμένει μέχρις ότου η υπόθεσή του να συζητηθεί στα ελληνικά δικαστήρια.

Ο ίδιος -λένε οι πληροφορίες- φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται δηλώνοντας αθώος, όμως το προσεχές διάστημα η υπόθεσή του θα εισαχθεί στις δικαστικές αίθουσες των Χανίων.

"google ad"

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...

Σκανδαλίδης από Ηράκλειο: Το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την πρωτιά στην Κρήτη

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε απόψε στο ξενοδοχείο Ατλαντίς η...

Περιφέρεια Κρήτης: Αυξημένες συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης

Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού...

Αυξήθηκαν τα φέσια προς την εφορία – Με χρέη πάνω από 3,8 εκατ. φορολογούμενοι

Η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και εν γένει το αυξημένο κόστος ζωής, δυσκολεύουν αφάνταστα...