15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πλήρης δικαίωση Πολάκη κατά Κουρτάκη – Ανοίγει ο δρόμος για την διερεύνηση του σκανδάλου ΚΕΕΛΠΝΟ

Ημερομηνία:

Tο περιεχόμενο της εισαγγελικής διάταξης που απορρίπτει αμετάκλητα την μήνυση του εκδότη Γ. Κουρτάκη για δυσφήμιση και εξύβριση, ενώ παράλληλα δέχεται ως αληθή τα καταγγελλόμενα για είσπραξη 1 εκατ. ευρώ από εταιρείες του από το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρουσιάζει ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης.

Όπως αναφέρει σε αυτήν, ο Παύλος Πολάκης παρέλαβε «την από 22.12.2022 Διάταξη της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, που απορρίπτει αμετάκλητα τη μήνυση του Κουρτάκη και με απαλλάσσει οριστικά από τις κατηγορίες της “συκοφαντικής δυσφήμησης” και “εξύβρισης” που τάχα διέπραξα εναντίον του» και κάνει λόγο για «τεράστια νομική, πολιτική και προσωπική δικαίωση»

Η Εισαγγελέας Εφετών δέχθηκε ότι όλα όσα είχε καταγγείλει ο Παύλος Πολάκης, τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εταιρείες του Γιάννη Κουρτάκη, αλλά και για τα χρήματα που έγιναν «καπνός» από το ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2012 – 2014, στην αντιπαράθεση του με τον εκδότη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Πρόκειται για μια τεράστια νομική, πολιτική και προσωπική δικαίωση, όπως δηλώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του τομεάρχη Διαφάνειας της ΚΟ και βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο ίδιος αισθάνεται νομική δικαίωση διότι:

α) η Εισαγγελέας Εφετών δέχθηκε (με μία πολυσέλιδη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση) ότι όλα όσα είχα καταγγείλει για τις εταιρείες του Κουρτάκη και για τα χρήματα που πήραν “αέρα” από το ΚΕΕΛΠΝΟ το 2012 – 2014, ήταν απολύτως αληθή, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο Κουρτάκης δεν προσκόμισε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να ενισχύει την έγκλησή του.

β) η συγκεκριμένη εισαγγελική διάταξη αποτελεί σημαντικό ΠΡΟΚΡΙΜΑ για την ποινική δικογραφία με τις “διαφημιστικές δαπάνες” του ΚΕΕΛΠΝΟ, η οποία ακόμη ερευνάται από την Οικονομική Εισαγγελία.

γ)  η συγκεκριμένη εισαγγελική διάταξη αποτελεί μια αποστομωτική απάντηση προς τον κ. Ντογιάκο και τους εξ αγχιστείας συγγενείς του. Ξέρουν τι εννοώ. Λεπτομέρειες, αν προκληθώ».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Ο βουλευτής συνεχίζει ως εξής, σχολιάζοντας την απόφαση:

Πολιτική δικαίωση διότι συνιστά ηχηρό ράπισμα προς τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη και τους βουλευτές του, οι οποίοι εξευτελίστηκαν ζητώντας συγγνώμη από τον Κουρτάκη που δεν ήραν την ασυλία μου στην πρώτη του μήνυση και έσπευσαν να του κάνουν το χατίρι, ξαναφέρνοντας την υπόθεση για δεύτερη φορά στη Βουλή.

Προσωπική και ηθική δικαίωση, διότι ένας ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός δέχεται (με κατηγορηματικό μάλιστα τρόπο) ότι όταν πρόκειται για τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και δη του δημόσιου χρήματος, οι οξείες εκφράσεις και οι δυσμενείς χαρακτηρισμοί επιτρέπονται και δικαιολογούνται.

"google ad"

Πρόκειται για σφαλιάρα πρώτου μεγέθους προς όλους όσοι υποκριτικά και προσχηματικά ομνύουν στην “αστική ευπρέπεια” και κοσμιότητα του ύφους, για να καλύψουν το ποταπό τους ήθος και τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος.

Ερχόμαστε και θα είναι αλλιώς!

Δικαιοσύνη παντού».

Ο Π. Πολάκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, θυμίζοντας δύο παλαιότερα σχόλια, ένα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ένα του Άδωνι Γεωργιάδη.

 

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...