19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ρέθυμνο: 6η Συνάντηση Δικτύου για μια Άλλη Παιδαγωγική στο Δημόσιο Σχολείο

Ημερομηνία:

Μετά την προηγούμενη συνάντησή μας με θέμα: τη Μοντεσσοριανή Παιδαγωγική, έφτασε η ώρα για την έκτη συνάντησή μας, με θέμα την τεχνική των μικρών βιβλίων στην παιδαγωγική Freinet. Στο πρώτο μέρος θα γίνει η παρουσίαση της τεχνικής και η αξιοποίησή της στην τάξη, ενώ στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο με θέμα «Τα μικρά βιβλία μέσα από τις περιπέτειες του Νονό».

Το Δίκτυο για μια Άλλη Παιδαγωγική στο Δημόσιο Σχολείο σας προσκαλεί, λοιπόν, στην 6η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14/5/2022, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου στις 09:30.

Πριν 3 χρόνια, ξεκίνησε η παιδαγωγική μας συνάντηση με την ενεργό συμμετοχή στο «Δίκτυο Συνεργατικών Σχολείων Κρήτης» που πραγματοποιούταν στο Ρέθυμνο. Στο μεσοδιάστημα, ζήσαμε μεγάλες χαρές συμμετέχοντας στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Κρήτης (2020-2021) για την παιδαγωγική Freinet, αλλά και ισχυρές αγωνίες λόγω των υγειονομικών μέτρων που έθεσαν μια άνω τελεία στη δια ζώσης επικοινωνία μας. Δύο χρόνια μετά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έκτη, για φέτος, συνάντηση της παιδαγωγικής μας συντροφιάς, μέσα πλέον από την πλήρη αυτοοργάνωση του Δικτύου, καθώς το Δίκτυο οργανώνεται πια αυτόνομα, από τα μέλη που συναπαρτίζουν τη συνέλευσή του.

Το Δίκτυο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων. Σκοπός μας είναι ο παιδαγωγικός διάλογος μεταξύ συναδέλφων/-ισσών που βλέπουν προοπτική στον αγώνα για ένα δημόσιο δημοκρατικό σχολείο, ανοικτό και συνεργατικό μέσα από μια πολυεπίπεδη διάδραση: ανταλλαγή απόψεων, εργαλείων και εμπειριών, εμβάθυνση σε διαφορετικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις. Με τρόπο βιωματικό και άμεσα δημοκρατικό προσεγγίζουμε ιδέες και πρακτικές για ένα «άλλο» δημόσιο σχολείο.

Πρόγραμμα 6ης Συνάντησης:

9:30 – 10:00 : Προσέλευση

(δυτική πύλη 9ου Δ.Σ. Ρεθύμνου, επί της οδού Ανωγείων προς Ειδικό Σχολείο)

10:00 –10:30 : Καλωσόρισμα – γνωριμία νέων μελών

10:30 – 11:30 : Η τεχνική των μικρών βιβλίων στην παιδαγωγική Freinet

Παρουσίαση: Άννα Συλιγνάκη, δασκάλα στο 9ο Δ.Σ. Ρεθύμνου

11:30 – 11:45: Διάλειμμα

11:45 – 12:45 : Τα μικρά βιβλία μέσα από τις περιπέτειες του Νονό

Παρουσίαση & Εμψύχωση εργαστηρίου: Άννα Συλιγνάκη,

δασκάλα στο 9ο Δ.Σ. Ρεθύμνου

"google ad"

12:45 – 13:45: Συνέλευση Δικτύου

Δηλώστε συμμετοχή

Για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης θα θέλαμε να μας αποστείλετε το συντομότερο δυνατό ένα μήνυμα στο: diktyo_reth@protonmail.com αναγράφοντας:

ονοματεπώνυμο, σχολείο/πανεπιστημιακό τμήμα, τηλέφωνο, δηλώνοντας τη συμμετοχή σας στην 6η συνάντηση του Δικτύου για μια Άλλη Παιδαγωγική στο Δημόσιο Σχολείο (Ρέθυμνο).

Συνεργατικές ευχές για παιδαγωγικά γόνιμες ανταμώσεις!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...