22.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Ρένεση, Τουμασάτου, Σκιαδαρέσης, Τσαρούχας: Σφοδρές αντιδράσεις για την απόφαση Λιγνάδη

Ημερομηνία:

Μετά την ανακοίνωση της αναστολής της ποινής 12ετούς κάθειρξης του Δημήτρη Λιγνάδη, μέχρι το Εγετείο, ηθοποιοί της ορώτης γραμμής αντιδρούν εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους με σχετικές αναρτήσεις στα social media.

Μεταξύ άλλων Μπιμπίλας, Ρένεση, Σκιαδαρέσης, Τσαρούχας, Τουμασάτου, Χαραλαμπόπουλος και Μπουρδούμης αφήνουν το αποτύπωμά τους με αφορμή την απόφαση την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου.

Ειδικότερα οι γνωστοί έγραψαν:

Σπύρος Μπιμπίλας: «Σήμερα η Δικαιοσύνη μάς πλήγωσε! Σήμερα, ακόμα μια φορά, δεν νιώθουμε ασφαλείς στη δημοκρατική μας χώρα! Πολλά περίεργα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό… Πολλοί που έχουν διαπράξει εγκλήματα τη σκαπουλάρουν… Εμείς τώρα σε τι ελπίζουμε;».

mpimpilas

Κλέλια Ρένεση: «Όχι γιατί πέφτουμε από τα σύννεφα που υπάρχουν βιαστές, αλλά γιατί σας σιχάθηκε η ψυχή μας για τη σιχαμερή συγκάλυψη, την προπαγάνδα και το αναίσχυντο ξέπλυμα που κάνετε, μην πέσει καμιά κουτσουλιά στα παπούτσια σας».

klelia renesi

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Αν δεν κάνω λάθος, προφυλακίστηκε επειδή υπήρχαν ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος! Αποφυλακίστηκε όμως τώρα που πρωτόδικα οι ενδείξεις έγιναν αποδείξεις! Ας μου το εξηγήσει κάποιος γιατί πραγματικά δεν το αντιλαμβάνομαι».

Πασχάλης Τσαρούχας: « Αηδία. Ντροπή. Όχι απελπισία παιδιά».

Μαριάννα Τουμασάτου: «Μέχρι πού θα φτάσετε; Καμία ντροπή δεν έχετε; Καμία αξιοπρέπεια; Ούτε για να σας φτύσουν δεν είστε!! Γελάτε, αλλά γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος».

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: «Τώρα που διαπιστώθηκε ότι ήταν βιαστής, αφέθηκε ελεύθερος!!! Δεν ήταν θέμα δικαιοσύνης, ήταν θέμα περιέργειας!!!».

charalampopoulos

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: «Ένοχος, ακούστηκε από την έδρα… “Εν μέρει από το σώμα της έδρας, “εν μέρει” για όλες τις κατηγορίες και “εν μέρει” καταδικάστηκε λοιπόν μέχρι το εφετείο, αφού αφέθηκε ελεύθερος ως τότε… Μια “εν μέρει” απόφαση που αφήνει σκιές στην προσπάθεια να βγούμε από το σκοτάδι. Ο αγώνας συνεχίζεται!».

Η «μπάλα» στην Εισαγγελία Εφετών

"google ad"

Την ίδια στιγμή η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας μελετάει το ενδεχόμενο, να ασκήσει έφεση στην πρωτοβάθμια καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για το Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Μαρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστεί η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κωνσταντίνου Κούντρια, ο οποίος ήταν καταπέλτης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ είχε προτείνει να μην αποφυλακιστεί.

Η κ. Γκανέ ζήτησε από τον κ. Κούντρια, να της υποβάλλει αναφορά, με την πρόταση του επί της ενοχής, επί των ποινών και για το ανασταλτικό αποτέλεσμα της έφεσης, που δόθηκε στον σκηνοθέτη και οδήγησε στην αποφυλάκιση του.

Η Εισαγγελία Εφετών, με παραγγελία της κ. Γκανέ θα μελετήσει, εάν αξιολογήθηκε σωστά το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δυο βιασμούς, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους 2 βιασμούς που καταδικάστηκε και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ