15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα των Χανίων – Καταλύτης η Πρωτοβουλία Πολιτών

Ημερομηνία:

Αναταράξεις προκαλεί η εμφάνιση στα Δημοτικά πράγματα των Χανίων της «Πρωτοβουλίας Πολιτών» με ένα κείμενο αρχών που συνοδεύουν 200 υπογραφές το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.

Από την ημέρα εκείνη «πάγωσαν» όσοι μεθόδευαν και υλοποιούσαν εκ του ασφαλούς τα σενάρια εξυπηρέτησης των δικών τους σχεδίων και σκοπιμοτήτων. Ενώ «λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο», τώρα αναγκάζονται να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν απέναντί τους μια συλλογικότητα με ευρεία συμμετοχή, πολλούς ικανούς και έμπειρους πολίτες, με ξεκάθαρη αντιμνημονιακή και αντιφασιστική τοποθέτηση, αποφασισμένους να δουλέψουν με κανόνες άμεσης και διαφανούς δημοκρατικής διαδικασίας. Πολίτες, αποφασισμένους να περιθωριοποιήσουν τους υποψηφίους παλαιάς κοπής, να οικοδομήσουν και να υλοποιήσουν συγκεκριμένους στόχους. Πολίτες που θα αναδείξουν ένα νέο κοινωνικό πλαίσιο, όπου η κοινωνία, πρωταγωνιστής και δημιουργός νέων δεδομένων, θα μετατρέψει την τοπική αυτοδιοίκηση σε μοχλό γενικότερων εξελίξεων. Μια τοπική αυτοδιοίκηση, αρωγό και συμπαραστάτη των θυμάτων που αραδιάζει καθημερινά η εποχή της βαρβαρότητας.

Η πρώτη γενική συνέλευση

Η πρώτη ανοιχτή διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, γέμισε αισιοδοξία τα μέλη της Πρωτοβουλίας που συνεχώς διευρύνεται με νέες υπογραφές πολιτών.

Αισιοδοξία και ελπίδα από την ουσιαστική υπόσχεση που έδωσαν, για δουλειά που θα κάνει βάσιμες τις προσδοκίες για ένα μέλλον που θα βασίζεται στις αρχές της αυτονομίας των κινημάτων, των πολιτών της προσφοράς, της ενότητας και της αλληλεγγύης.

Τα πρώτα βήματα έγιναν. Ένα αισιόδοξο δυναμικό εγχείρημα υλοποιείται στα Χανιά της διαχρονικής πρωτοπορίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...