22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Ρατσιστική επίθεση πρώην υπουργού της Γερμανίας σε φωτογράφο στο Μέγαρο Μαξίμου: ‘Μη με αγγίζεις βρωμοέλληνα!’

Ημερομηνία:

Θλιβερό περιστατικό μέσα στο Μαξίμου. Ο Πέτερ Ραμσάουερ επιτέθηκε σε Έλληνα φωτογράφο.

Φραστική επίθεση δέχτηκε Έλληνας φωτορεπόρτερ από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή Πέτερ Ραμσάουερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.AdTech Ad

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρει η «Αυγή», κατά τη στιγμή της φωτογράφισης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο φωτογράφος έσπρωξε τον πρώην υπουργό, ο οποίος του επιτέθηκε, λέγοντάς του: «Μη μ’ αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!», στα γερμανικά αλλά και στα αγγλικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό.

Ο Γερμανός πρώην υπουργός αργότερα αρνιόταν το περιστατικό, υποστηρίζοντας πως η επαφή με τον Έλληνα φωτογράφο τού προκάλεσε… μώλωπες. Πάντως, το περιστατικό επιβεβαίωσε ο επίσημος φωτογράφος του Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ, ενώ μέλη της συνοδείας του αντικαγκελάριου ζήτησαν κατ’ ιδίαν συγγνώμη από τον Έλληνα φωτογράφο.

Ο ίδιος ο αντικαγκελάριος, πήρε αποστάσεις από τον Ραμσάουερ.

Ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας: Αρχή άνδρα δείκνυσι

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) καταδικάζει την απαξιωτική αντίδραση του πρώην υπουργού Μεταφορών της Γερμανίας, Πέτερ Ραμσάουερ που, στις 30 Ιουνίου, αποκάλεσε εντός του Μαξίμου «βρωμιάρη Έλληνα» τον φωτορεπόρτερ που τον έσπρωξε κατά λάθος ενόσω εργαζόταν.

Η Ε.Φ.Ε. αναγνωρίζει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που θέτει η εξουσία σε όσους την κατέχουν συγκυριακά είναι η σεμνή διαχείρισή της. Συνεπώς, θεωρεί αυτονόητο ότι η εκδήλωση αλαζονείας υποτιμά αποκλειστικά τον αλαζόνα.

(Πηγή: Αυγή)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...