19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Ρεγκάτα για τα 100 χρόνια της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας στα χνάρια των κρητών θαλασσοπόρων

Ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας διαφορετικός από τους άλλους θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2013 στην Κρήτη. Πρόκειται για το «Cretan Union Cup» ένα κορυφαίο διεθνές ιστιοπλοϊκό γεγονός, όπως χαρακτηρίζεται, που θα γίνει από τους τοπικούς Ναυταθλητικούς Ομίλους και την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 100 χρόνων από την Ένωση με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής που υπογράφει ο πρόεδρος, καθηγητής Ιωάννης Παλλήκαρης, «θα διαπλεύσει τα κρητικά ύδατα που από τα προϊστορικά χρόνια, ήταν το σταυροδρόμι των θαλασσοπόρων-ιστιοπλόων όλης της Μεσογείου».

Ειδικότερα ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας «Cretan Union Cup» θα πραγματοποιηθεί στα βόρεια παράλια της Κρήτης από 14 έως 20 Οκτωβρίου, ενώ προβλέπονται και παράλληλες εκδηλώσεις ιστορικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Αναλυτική ενημέρωση για την διεξαγωγή των αγώνων, το πρόγραμμα και τις διαδρομές στην ιστοσελίδα www.cucup.org

Ο κ. Παλλήκαρης αναφέρει στο εισαγωγικό σημείωμα στην ιστοσελίδα πως «μέσα από αυτόν τον ιστιοπλοϊκό αγώνα θα γνωρίσετε το νησί ενός περήφανου λαού, που πάντα λεβέντης, και φιλόξενος, αντιστάθηκε, και συνεχίζει να αντιστέκεται σε κάθε αντιξοότητα, διατηρώντας ακέραιη την ελληνικότητα του».

Τονίζει ακόμη πως «σας περιμένουν ιστορικές πόλεις, με συνεχή κα αδιάλειπτη ανθρώπινη παρουσία γα χιλιάδες χρόνια, που έχουν ετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα φιλοξενίας. Θα γευθείτε τη μοναδική κρητική διατροφή. Θα αφεθείτε στους ήχους της αρχέγονης κρητικής λύρας. Θα χορέψετε στον ρυθμό του Ζορμπά, ακολουθώντας τα οδοιπορικά του Καζαντζάκη. Θα απολαύσετε θεϊκή φιλοξενία. Θα ιστιοπλοήσετε και θα χαρείτε τη μοναδική αρμύρα του Κρητικού Πελάγους, το οποίο κατά τον μήνα Οκτώβριο, έχει τις ιδανικότερες θερμοκρασίες του».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ