23.8 C
Chania
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2026

Ριζικές αλλαγές: Μόνο με ειδική κάρτα η είσοδος πολιτών στις εφορίες από το φθινόπωρο για λόγους ασφαλείας

Ημερομηνία:

Με ειδικές κάρτες θα γίνεται από το ερχόμενο φθινόπωρο – κατά πάσα πιθανότητα – η είσοδος στις κατά τόπους εφορίες όλης της χώρας, για λόγους ασφαλείας.

Ο λόγος γίνεται για όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ), η είσοδος στις οποίες θα γίνεται μέσω ειδικών καρτών, τις οποίες οι πολίτες θα τις προμηθεύονται από την είσοδο των υπηρεσιών της φορολογικής διοίκησης.

Πώς θα είναι οι κάρτες

Ήδη η ΑΑΔΕ προέβη σε δημοσίευση πρόσκλησης υποβολής προσφορών για την προμήθεια 2.400 καρτών για την είσοδο επισκεπτών στις 70 υπηρεσίες – κτίρια της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, οι κάρτες θα είναι μεγέθους 9,5Χ7.5 εκατοστών και δύο όψεων. Στην πρόσθια όψη θα αναγράφεται το εθνόσημο, το λογότυπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και το όνομα της αντίστοιχης υπηρεσίας για την οποία προορίζεται (π.χ. ΔΟΥ Αμαρουσίου, ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, κ.α..).

Επίσης θα υπάρχει η ένδειξη «Επισκέπτης- Visitor» και αρίθμηση σε διακριτικό σημείο. Στην πίσω όψη της κάρτας θα αναγράφεται η φράση «να επιστραφεί η κάρτα κατά την έξοδο του επισκέπτη».

Όλες οι κάρτες θα συνοδεύονται από πλαστική θήκη και κορδέλα λαιμού με μονόχρωμη εκτύπωση (λογότυπο ΑΑΔΕ).

Γιατί αλλάζει ο κανονισμός

Στόχος της Διοίκησης της ΑΑΔΕ είναι να καταστήσει πιο ελεγχόμενη την είσοδο του κοινού στις εφορίες, κάτι που πλέον είναι πιο εφικτό σε σχέση με το παρελθόν, καθώς έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός των συναλλαγών με την εφορία που απαιτούν τη φυσική παρουσία των φορολογουμένων.

Η νέα αυτή διαδικασία αφενός γίνεται για λόγους ασφαλείας, αφετέρου για λόγους που έχουν να κάνουν και με την στατική αποτύπωση των επισκέψεων στις υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Το μοιραίο λάθος του 40χρονου ανώμαλου που παρενοχλούσε γυναίκες που οδήγησε στην αποκάλυψη 500 αρχείων ακραίας σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών έως 6 ετών του...

Συνελήφθη 40χρονος στο Ηράκλειο για πορνογραφία ανηλίκων, προσβολή γενετησίας αξιοπρέπειας και παράνομη οπλοκατοχή. Εντόπισαν αρχεία παιδικής πορνογραφίας και βιντεοσκοπήσεις γυναικών χωρίς συναίνεση.

Εντοπίστηκαν 770 δενδρύλλια κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στον Αποκόρωνα Χανίων

Αστυνομική επιχείρηση στον Αποκόρωνα Χανίων: Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 770 δενδρύλλια κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών.

Σύλληψη ημεδαπού στο Λασίθι για ναρκωτικά μετά από έλεγχο σε επιχείρηση

Σύλληψη ημεδαπού στο Λασίθι για ναρκωτικά. Αστυνομικοί του Αγίου Νικολάου βρήκαν 113 τσιγάρα και 237 γραμμάρια κάνναβης σε έλεγχο επιχείρησης.