27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ρωσία: Επίσημη «σφραγίδα» Πούτιν στην προσάρτηση των τεσσάρων περιφερειών της Ουκρανίας

Ημερομηνία:

Την υπογραφή του στους νόμους με τους οποίους ενσωματώνονται στη Ρωσία οι τέσσερεις περιφέρειες της έβαλε το πρωί της Τετάρτης (5/10) ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με τον τρόπο αυτό, ο Ρώσος πρόεδρος ολοκλήρωσε σήμερα τη διαδικασία επίσημης προσάρτησης στη Ρωσία της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, της περιοχής της Χερσώνας και της περιοχής της Ζαπορίζια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για περιοχές που υπερβαίνουν το 15% του συνολικού εδάφους της Ουκρανίας, ενώ πρόκειται για την μεγαλύτερη επέκταση του ρωσικού εδάφους σε τουλάχιστον μισό αιώνα.

Την ώρα βέβαια, οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν την αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων σε μεγάλες ζώνες της ουκρανικής επικράτειας.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τέσσερις ομοσπονδιακούς συνταγματικούς νόμους για την ενσωμάτωση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, των περιοχών της Ζαπορίζια και της Χερσώνας στην Ρωσική Ομοσπονδία», ανακοίνωσε η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Επίσης υπέγραψε τους σχετικούς νόμους περί επικύρωσης», προσθέτει.

Η Ρωσία κήρυξε την προσάρτηση των εδαφών αυτών μετά τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, όπως τα χαρακτήρισε, σε κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

Δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο κατήγγειλαν ότι οι ψηφοφορίες αυτές συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ότι ήταν καταναγκαστικές και μη αντιπροσωπευτικές, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι περιοχές που προσαρτώνται δεν βρίσκονται όλες υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων. Τα εδάφη που διεκδικεί συνολικά η Ρωσία ανέρχονται σε περίπου 18% του εδάφους της Ουκρανίας, αν και τα ακριβή τους σύνορα δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Χάρτες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που παρουσιάστηκαν χθες, Τρίτη (4/10), φαίνεται να δείχνουν γρήγορη απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων εισβολής από περιοχές στην ανατολική και τη νότια Ουκρανία, όπου δέχονταν σοβαρή πίεση από την αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ