17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ρωσία: Καταγγέλλει πιέσεις σε χώρες για να μην προμηθευτούν το «Sputnik V»

Ημερομηνία:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο οικονομικός και γεωπολιτικός πόλεμος ανάμεσα σε μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και επιχειρηματικούς ομίλους σχετικά με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Ένας πόλεμος με θύματα τους λαούς, που εν μέσω πανδημίας δεν μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση σε όλα τα ασφαλή εμβολιαστικά σκευάσματα.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία κατήγγειλε σήμερα ότι η πίεση που ασκείται σε κάποιες χώρες για να μην αγοράσουν το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού «Sputnik V» έχει φτάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα, αλλά τόνισε ότι τέτοιου είδους προσπάθειες δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιτύχουν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε τα παραπάνω σχόλια κληθείς να σχολιάσει μια αμερικανική κυβερνητική έκθεση που δείχνει ότι οι ΗΠΑ έχουν προσπαθήσει να αποτρέψουν τη Βραζιλία από την αγορά του ρωσικού εμβολίου.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι κατά της πολιτικοποίησης της κατάστασης αναφορικά με τα εμβόλια.

Ανάλογου ύφους κατηγορίες για πολιτικά «παιχνίδια» έχει απευθύνει η Μόσχα και στην ΕΕ, καθώς εδώ και μήνες εκκρεμεί η έγκριση του «Sputnik V» από την αρμόδια αρχή της ΕΕ (τον ΕΜΑ), χωρίς να έχει δοθεί επαρκής εξήγηση για τους λόγους της καθυστέρησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ