16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ρωσία: «Οι αποδείξεις για τη χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ βιολογικών όπλων στην Ουκρανία»

Ημερομηνία:

Ντοκουμέντα που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο εμπλέκεται στη χρηματοδότηση και την οργάνωση στην Ουκρανία, στρατιωτικών βιολογικών όπλων υποστηρίζει ότι βρήκε ο ρωσικός στρατός.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας προστασίας από ραδιολογικές, χημικές και βιολογικές απειλές, Ίγκορ Κιρίλοφ, στελέχη αυτών των βιολογικών όπλων «δημιουργήθηκαν στην Ουκρανία», αποκαλύπτοντας έγγραφο με ημερομηνία 6 Μαρίου του 2015 το οποίο επιβεβαιώνει την άμεση εμπλοκή του Πενταγώνου.

Ο Ρώσος επικεφαλής ο οποίος διοικεί τις Δυνάμεις Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Προστασίας της Ρωσίας, παρουσίασε έγγραφα και εικόνες που δείχνουν γιατί ο στρατός έχει καταλήξει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. «Πιστεύουμε ότι εξαρτήματα βιολογικών όπλων κατασκευάζονταν στο έδαφος της Ουκρανίας», ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα έγγραφα που παρουσίασε «έχουν υπογραφές πραγματικών αξιωματούχων και είναι πιστοποιημένα από σφραγίδες οργανώσεων», για όσους δημοσιογράφους και ειδικούς στη Δύση αμφιβάλλουν για την γνησιότητά τους.

Ένα έγγραφο, με ημερομηνία 6 Μαρτίου 2015, επιβεβαιώνει την «άμεση συμμετοχή του Πενταγώνου στην χρηματοδότηση στρατιωτικών βιολογικών έργων στην Ουκρανία», είπε ο Κιρίλοφ. Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν επίσημα τα έργα μέσω του Υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας, σύμφωνα με την Συμφωνία για τις Κοινές Βιολογικές Δραστηριότητες. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πραγματικοί αποδέκτες κεφαλαίων περίπου 32 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν τα εργαστήρια του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας στο Κίεβο, την Οδησσό, το Λβοβ και το Χάρκοβ.

Αυτές οι εγκαταστάσεις επιλέχθηκαν από την Διοίκηση Μείωσης Απειλών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DTRA) και την ανάδοχο Black and Veatch, για να πραγματοποιήσουν το έργο UP-8, που στοχεύει στην μελέτη των παθογόνων παραγόντων του αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό, της λεπτοσπείρωσης και των χανταϊών, είπε ο Κιρίλοφ, δείχνοντας μια διαφάνεια με το αίτημα του Πενταγώνου.

«Κατά την άποψή μας, το ενδιαφέρον των στρατιωτικών βιολόγων των ΗΠΑ οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα παθογόνα έχουν φυσικές εστίες τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Ρωσία και η χρήση τους μπορεί να συγκαλυφθεί ως ‘φυσικές εστίες ασθενειών’», είπε ο στρατηγός.

Εντός των εργαστηρίων, κατά τα πειράματα που διεξήχθησαν απομονώθηκαν, τρία βακτήρια τα οποία μπορούσαν να προκαλέσουν (πανώλη, βρουκέλλωση και λεπτοσπείρωση) και έξι οικογένειες ιών, συμπεριλαμβανομένων των κορονοϊων, οι οποίοι ήταν όλοι ανθεκτικοί στα φάρμακα και εξαπλώθηκαν γρήγορα από τα ζώα στους ανθρώπους.

Ο Κιρίλοφ έδειξε επίσημα έγγραφα που επιβεβαίωναν την μεταφορά 5.000 δειγμάτων ορού αίματος που ελήφθησαν από Ουκρανούς πολίτες στο κέντρο Richard Lugar που υποστηρίζεται από το Πεντάγωνο στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Άλλες 773 βιολογικές αναλύσεις μεταφέρθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ υπογράφηκε συμφωνία για την μεταφορά «απεριόριστων ποσοτήτων» μολυσματικών υλικών στο Ινστιτούτο Friedrich Loeffler, το κορυφαίο κέντρο της Γερμανίας για τις ασθένειες των ζώων.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...