13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ρωσία: «Ουκρανικά ελικόπτερα επιτέθηκαν σε άμαχους στο Μπριάνσκ – Υπάρχουν τραυματίες»

Ημερομηνία:

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπριάνσκ που βρίσκεται στη νότια Ρωσία, δήλωσε σήμερα ότι κατοικίες στο χωριό Κλίμοβο επλήγησαν από πυρά του ουκρανικού στρατού.

«Σήμερα το χωριό Κλίμοβο δέχθηκε πυρά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. Δύο κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές μετά από βομβαρδισμό και υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των κατοίκων» δήλωσε ο κυβερνήτης Αλεξάντερ Μπογκομάζ, με ανάρτηση του στο κανάλι του στο Telegram. Στο χωριό Κλίμοβο υπάρχει και εγκατάσταση του ρωσικού στρατού.

Η επίθεση, σήμερα με τις ρωσικές αρχές, πραγματοποιήθηκε από δύο επιθετικά ελικόπτερα του ουκρανικού στρατού, που πέρασαν τα σύνορα και πετούσαν σε χαμηλό υψόμετρο. «Εξαπέλυσαν τουλάχιστον 6 επιθέσεις εναντίον κατοικημένων περιοχών» λέει η Ρωσία. Το Μπριάνσκ βρίσκεται 35 χιλιόμετρα ανατολικά από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας και ο στρατός δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα να σχολιάσουν την ανακοίνωση που έκανε νωρίτερα η Ρωσία, σύμφωνα με την οποία οβίδες έπεσαν κοντά σε συνοριακή εγκατάσταση στην περιοχή του Μπριάνσκ.

Χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι για τις πυραυλικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, η απάντηση θα είναι στα κέντρα όπου λαμβάνονται αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου. 

30 Ουκρανοί απελευθερώθηκαν σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία

Τριάντα Ουκρανοί απελευθερώθηκαν σε μια νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο, πέντε ημέρες μετά την απελευθέρωση 12 ουκρανών στρατιωτών και 14 αμάχων.

«Έπειτα από διαταγή του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μια τέταρτη ανταλλαγή αιχμαλώτων πραγματοποιήθηκε σήμερα. Πέντε αξιωματικοί και 17 στρατιωτικοί ανταλλάχθηκαν, καθώς και οκτώ άμαχοι μεταξύ των οποίων μία γυναίκα», έγραψε στο Telegram η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

onalert.gr με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Twitter

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...