15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ρωσία: Ποιος είναι ο στρατηγός που αναλαμβάνει τα ηνία στα μέτωπα της Ουκρανίας

Ημερομηνία:

Ονομάζεται Αλεξάντρ Ντβορνίκοφ, είναι στρατιωτικός καριέρας, χαρακτηρίζεται «αιμοσταγής» από τους Αμερικανούς και έχει δώσει «διαπιστευτήρια» αποτελεσματικότητας στον πόλεμο της Συρίας. Σε αυτόν τον στρατηγό ανέθεσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν την διοίκηση των δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στα μέτωπα της Ουκρανίας, σε μία προσπάθεια να αλλάξει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο στρατηγός Ντβορνίκοφ θεωρείται υπεύθυνος για επιθέσεις εναντίον αμάχων και για εγκλήματα πολέμου στην Συρία και εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα διστάσει να ακολουθήσει ανάλογες τακτικές και στην Ουκρανία, όπως γράφει ο βρετανικός Guardian.

Ο 60χρονος στρατηγός περιγράφεται ως ένας στρατιωτικός «παλαιάς σχολής», ένας «σκληρός εθνικιστής» που έχει εκπαιδευθεί με βάση το σοβιετικό δόγμα.

Απέκτησε την φήμη του αποτελεσματικού στρατιωτικού ήδη από το 1982, όταν πολέμησε στον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας και ανέβηκε στην στρατιωτική ιεραρχία για να φτάσει στην θέση του επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία, όταν τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Πούτιν του έδωσε την εντολή να εδραιώσει τις θέσεις των ρωσικών δυνάμεων και να στηρίξει με κάθε τρόπο τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, σε μία κρίσιμη περίοδο για την έκβαση του πολέμου.

Το ενδιαφέρον στην περιοχή του Ντονμπάς

Η απόφαση του Κρεμλίνου να ορίσει νέο αρχηγό των δυνάμεων στην Ουκρανία ελήφθη καθώς η Ρωσία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην περιοχή του Ντονμπάς, αποσύροντας δυνάμεις από το Κίεβο.

Στην Συρία ο στρατηγός Ντβορνίκοφ δημιούργησε μία αεροπορική βάση στη βορειοδυτική ακτή, απ όπου βομβαρδιζόταν συστηματικά πόλεις στην επαρχία Ιντλίμπ.

Η πρώτη της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης, του Αλέπο, επιτεύχθηκε λόγω των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών. Οι αντιαεροπορικές συστοιχίες που τοποθέτησε ο Ντβορνίκοφ έδωσαν στα ρωσικά αεροσκάφη υπεροπλία στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου έγιναν μαζικοί και σαρωτικοί βομβαρδισμοί, αλλάζοντας τις ισορροπίες στο έδαφος, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ του καθεστώτος Άσαντ.

Ο στρατηγός Ντβορνίκοφ ήταν υπεύθυνος και για την ρωσική επίθεση εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία.

Η ρωσική στρατιωτική εμπλοκή στην Συρία κρίθηκε επιτυχής από τον Πούτιν, ο οποίος τίμησε τον στρατηγό Ντβορνίκοφ με το μετάλλιο του ήρωα του ρωσικού στρατού.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ