16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ζελένσκι: «Θα λογοδοτήσει κάθε μπάσταρδος που ήρθε στη χώρα μας κάτω από τη ρωσική σημαία»

Ημερομηνία:

Με σφοδρότητα και ακραίες εκφράσεις ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταφέρθηκε χθες Κυριακή το βράδυ εναντίον αυτής που αποκάλεσε πολιτικής «ψεμάτων» της Ρωσίας.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας θα φροντίσει να λογοδοτήσει «κάθε μπάσταρδος που ήρθε στη χώρα μας κάτω από τη ρωσική σημαία και σκότωσε πολίτες μας», παρότι η Μόσχα προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες της, τόνισε σε μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του.

«Τι κάνει η Ρωσία; Τι κάνουν οι αξιωματούχοι της, οι προπαγανδιστές της, οι απλοί άνθρωποι που απλά παπαγαλίζουν όσα ακούνε στην τηλεόραση; Δικαιολογούνται και αρνούνται. Αρνούνται κάθε ευθύνη. Λένε ψέματα».

«Έχουν φτάσει τόσο μακριά από την πραγματικότητα που μας κατηγορούν για όσα κάνει ο ρωσικός στρατός», επέμεινε ο κ. Ζελένσκι, αναφερόμενος στην επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό στην Κραματόρσκ και τις σφαγές αμάχων που η κυβέρνησή του καταγγέλλει πως διαπράχθηκαν στην Μπούτσα και άλλα προάστια του Κιέβου.

«Φοβούνται να παραδεχτούν τα λάθη τους»

Κατ’ αυτόν, η Ρωσία αδυνατεί να παραδεχτεί τα «λάθη» της στην πολιτική της έναντι της Ουκρανίας. «Φοβούνται να παραδεχτούν πως για χρόνια, έπαιρναν λάθος θέσεις, ξόδευαν τεράστιους πόρους για να υποστηρίξουν ανθρώπινα μηδενικά που ήθελαν να παρουσιάσουν στο μέλλον ως ήρωες της ουκρανορωσικής φιλίας».

«Κατέλαβαν την Κριμαία, υποτίθεται εμείς φταίμε γι’ αυτό. Κατέστρεψαν τη φυσιολογική ζωή στο Ντονμπάς, εμείς φταίμε. Σκοτώνουν κόσμο στη χώρα μας επί οκτώ χρόνια και λένε πως εμείς φταίμε. Εντέλει άρχισαν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας, και πάλι εμείς φταίμε», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους, κατηγορώντας τους Ρώσους πως ψεύδονται επειδή είναι «άνανδροι».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...