12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Σάκης Αρναούτογλου: Kαύσωνας με 40άρια τον Μάιο στην Ευρώπη

Ημερομηνία:

Για ένα πρώιμο «πολύ σοβαρό επεισόδιο καύσωνα, Μάη μήνα» σε ένα μεγάλο τμήμα της Ευρώπης κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως λέει στην ανάρτησή του από τον καύσωνα θα επηρεαστεί ένα μεγάλο τμήμα της νοτιοδυτικής Ευρώπης με θερμοκρασίες έως και 16 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο.

«Σε ορισμένα τμήματα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα σημειωθούν και αρκετά 40άρια ενώ η τρέχουσα πρόβλεψη για τη Σεβίλλη αυτό το Σαββατοκύριακο είναι για 42- 43C!!!» σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζοντας ότη η Ελλάδα δεν θα επηρεαστεί από το σαρωτικό κύμα καύσωνα.

Δείτε την ανάρτησή του:

Πτώση 10 βαθμών μέσα στην εβδομάδα

Στην πρόγνωση της εβδομάδας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα έχουμε καλοκαιρί μέχρι της Τετάρτη και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη.

Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά ο καιρός αλλάζει σε Βόρεια Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Το βράδυ ο καιρός θα ηρεμήσει και η ξαστεριά θα είναι σχεδόν παντού.

Στην Αττική αν και το πρωί θα έχουμε λιακάδα, στα ορεινά ίσως θα έχουμε μπόρες στα βόρεια και ανατολικά της περιφέρειας. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε επίσης ήλιο το πρωί, αλλά στις ορεινές περιοχές θα συννεφιάσει από το μεσημέρι και μετά και θα έχουμε φαινόμενα. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς.

Την Τετάρτη και συγκεκριμένα από το απόγευμα στη Βόρεια Ελλάδα και στα ΒΑ θα έχουμε μπόρες και χαλάζι και σταδιακά ο καιρός θα χαλάσει στην υπόλοιπη κεντρική χώρα.

Την Πέμπτη φαινόμενα θα έχουμε από τη Θεσσαλία μέχρι και τα βορειότερα τμήματα της χώρας. Την ίδια μέρα θα αυξηθούν και οι βοριάδες και θα πνέουν έως και 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Παρασκευή δεν αποκλείονται επίσης φαινόμενα στην ανατολική χώρα και στα νότια νησιωτικά τμήματα.

"google ad"

Οι θερμοκρασίες την Τετάρτη αναμένονται στους 31-32 βαθμούς και την Πέμπτη θα έχουμε από 21 έως 24 βαθμούς. Την Παρασκευή 22 βαθμούς έως 26 αλλά στα νησιά 17 βαθμούς και το Σάββατο θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...