18.8 C
Chania
Saturday, May 11, 2024

Σήμα κινδύνου για τους παιδικούς σταθμούς στην Κρήτη – Λείπουν 165 εκ. ευρώ

Ημερομηνία:

Εμμένει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων στη διεκδίκηση επιπλέον κονδυλίων για το πρόγραμμα απορρόφησης παιδιών μέσω του ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας.
Στη χθεσινή ημερίδα της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο για τους νέους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, εκφράστηκε η αγωνία των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το πρόγραμμα, καθώς αν δεν εξασφαλιστεί επιπλέον των 165 εκ. ευρώ χρηματοδότηση, χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς.

Ανάλογα, εκατοντάδες είναι για την Κρήτη οι οικογένειες που δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν από το πρόγραμμα και θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρώσουν κάποιον ιδιωτικό παιδικό σταθμό για το παιδί τους.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, που παρέστη χθες στην ημερίδα, είναι αναγκαία 200 εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον, για να καλυφθούν οι ανάγκες, τη στιγμή που έχουν εξασφαλιστεί τα 165 και πέρυσι είχαν χρησιμοποιηθεί 178 χιλιάδες ευρώ. Οι ανάγκες όμως αυξάνονται και γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να εξευρεθούν χρήματα για την ανακούφιση των οικογενειών.

Γίνεται πάντως όπως μας είπε ο κ. Μαρινάκης, προσπάθεια από τα διαθέσιμα του ΕΣΠΑ να βρεθεί το ποσό αυτό και οι δήμαρχοι αισιοδοξούν, ότι τελικά το υπουργείο Εσωτερικών θα ανταποκριθεί στο αίτημά τους.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε χθες, τα 35 εκ. ευρώ που υπολείπονται θα πρέπει να συγκεντρωθούν πριν γίνει η προκήρυξη θέσεων.

Να σοβαρευτεί η πολιτεία και να καλύψει τις ευαίσθητες κοινωνικές δομές τόνισαν οι δήμαρχοι, που σημείωσαν ότι δεδομένης της οικονομικής κρίσης, θα διαταραχθεί η καθημερινότητα χιλιάδων αδύναμων οικογενειών.

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Την διαμαρτυρία τους για το σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης εξέφρασαν χθες στην ημερίδα οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ζητώντας την απόσυρσή του, καθώς δεν αποτελεί προϊόν διαβούλευσης.

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου για τον Κώδικα «παλαιολιθικής σύλληψης», καθώς δεν εκσυγχρονίζει τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, δεν λύνει ουσιαστικά προβλήματα, ούτε περιορίζει τη γραφειοκρατία.

Χ.Β.

goodnet.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς το ΝΑΤΟ δημιούργησε την Eurovision

Του Βαγγέλη Χωραφά * Ασχέτως αν πολλοί υποτιμούν το φεστιβάλ της...

Eurovision 2024: Εκτός Τελικού η Ολλανδία με τον Joost Klein – Τι συνέβη

Οριστικά εκτός τελικού της Eurovision είναι η Ολλανδία, καθώς η EBU ανακοίνωσε...