20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σήμερα η συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό απο την Επιτροπή Ειρήνης

Ημερομηνία:

Σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, καλει η Επιτροπή Ειρήνης Χανιων. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό – Να τερματιστεί η ισραηλινή σφαγή και κατοχή.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλει και καταδικάζει την συνεχιζόμενη δολοφονική επίθεση του κατοχικού ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας και καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και την νεολαία σε συγκέντρωση στην Πλατεία της Αγοράς την Δευτέρα στις 17 Μάη στις 7:00 μ.μ.. για να εκφράσουμε αγωνιστικά την αλληλεγγύη συμπαράστασή μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης, που δοκιμάζεται γι’ ακόμη μια φορά.

Το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ – ΕΕ, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι «κρίκος» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποτελούν ναρκοπέδιο για τους λαούς. Δείχνει ταυτόχρονα πόση αξία έχουν οι «διαβεβαιώσεις» της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, ότι η πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή αποτελεί παράγοντα «ειρήνης» και «σταθερότητας».

Η ισραηλινή επιθετικότητα φούντωσε φανερά μετά την απόφαση των ΗΠΑ και άλλων κρατών να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Αλλά και μετά τις «συμφωνίες του Αβραάμ» μεταξύ Ισραήλ και κρατών του Κόλπου, υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ, που «ανακατεύουν την τράπουλα» συνολικότερα στην περιοχή, με στόχο να δυναμώσει το ευρωατλαντικό ανάχωμα στη δραστηριότητα της Κίνας και της Ρωσίας, αλλά και απέναντι στο Ιράν.

Ολα αυτά έρχονται να προστεθούν στην κατοχή, στον αποκλεισμό και τους ισραηλινούς εποικισμούς που χρόνια βιώνουν οι Παλαιστίνιοι, ρίχνοντας κι άλλο «λάδι στη φωτιά» που καίει στη Μέση Ανατολή.

Η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, που είτε καλύπτουν ανοιχτά την επιθετικότητα του Ισραήλ, είτε κάνουν σαν να μην ξέρουν τίποτα για το έγκλημα, είτε στηρίζουν την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στον θύτη και στο θύμα, έχουν ευθύνη και συμβολή σ’ αυτήν την εξέλιξη.

Είναι απαράδεκτη η αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ, που ζήλεψε τη «δόξα» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μιλάει ξεδιάντροπα για το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα». Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το νέο έγκλημα ως αποτέλεσμα «της πολιτικής του ακροδεξιού Νετανιάχου», με τον οποίο έκανε μπίζνες όταν ήταν στην κυβέρνηση πριν από μερικά χρόνια. Και, αλίμονο, ο Μπάιντεν, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αθώοι του αίματος…

Δεν είναι τυχαίο ότι τα κόμματα αυτά αρνούνται σταθερά να υλοποιήσουν την απόφαση της Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Αντίθετα, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και στο πλαίσιο του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού, στηρίζουν ενεργά την αναβάθμιση των οικονομικών και κυρίως των στρατιωτικών σχέσεων με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ, ρίχνοντας νερό στον μύλο της εγκληματικής πολιτικής του.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ χτες, είναι αυτές που προώθησαν και προωθούν τις «κοινές αξίες» και την ευρωατλαντική «σταθερότητα» στην Ανατ. Μεσόγειο, στη Μ. Ανατολή και ακόμα πιο πέρα, στήνοντας το ένα πίσω από το άλλο τα «τριμερή» και «πολυμερή» σχήματα με τη συμμετοχή του Ισραήλ, αναλαμβάνουν ρόλο «κρίκου» και «γέφυρας» με τις «μη ΝΑΤΟικές χώρες της περιοχής», όπως λένε οι ΗΠΑ.

"google ad"

Με ευρωατλαντική σφραγίδα και με «προμετωπίδα» τις μπίζνες των μονοπωλίων στην Ενέργεια, αναβαθμίζουν σταθερά τη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, με συνεχείς συνεκπαιδεύσεις που «ακονίζουν» τις ικανότητες των δολοφόνων, με κοινά προγράμματα στην πολεμική βιομηχανία, στην ανταλλαγή πληροφοριών και αλλού.

Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων προκαλεί τα διαχρονικά αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τον Παλαιστινιακό. Το κυριότερο, αποτελεί δείγμα της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στους ανταγωνισμούς, που μετατρέπουν το λαό σε στόχο, σε περίπτωση γενίκευσης των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων στην περιοχή.

Μαζί λοιπόν με την αυτονόητη απαίτηση για τερματισμό των δολοφονικών επιθέσεων και της ισραηλινής κατοχής, μαζί με το αίτημα για δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, η μεγαλύτερη πράξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και στους άλλους λαούς είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή της χώρας και ενάντια στις συμμαχίες για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Σταθμός σ’ αυτόν τον αγώνα είναι το συλλαλητήριο στην πλατεία της Αγοράς την Δευτέρα 17 Μάη στις 7:00 μ.μ. και συνεχίζουμε με συγκέντρωση – εκδήλωση  αντιιμπεριαλιστικής  δράσης το Σάββατο 22 Μάη στις 7:00 μ.μ. στο πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Χανιά, 14 Μάη

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...