14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σαμαράς για Ζελένσκι στη Βουλή: Μεγάλο λάθος η παρουσία μαχητή του Τάγματος Αζόφ

Ημερομηνία:

«Μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε την εμφάνιση στην Βουλή μαχητή του Τάγματος Αζόφ, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι μίλησε ενώπιον των Ελλήνων βουλευτών ο στρατιωτικός που αυτοπροσδιορίστηκε ως μαχητής του Τάγματος Αζόφ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, δεν έκανε καμία αναφορά για την τουρκική εισβολή στη Κύπρο αλλά έδειξε δύο βίντεο με δηλώσεις μαχητών, εκ των οποίων ο ένας ανήκει στο τάγμα Αζόφ, το σημειώνω. Αυτό όμως που έγινε σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ότι ακούστηκε μια φωνή εθνικής ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας», επεσήμανε, από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Από το περιβάλλον του Προέδρου της Βουλής ανέφεραν, πως ο Κώστας Τασούλας ενημερώθηκε ότι θα προβαλλόταν βίντεο με δύο μαχητές, χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα βίντεο που είχαν αποσταλεί νωρίτερα στη Βουλή δεν είχαν ελεγχθεί.

Συνεργάτης του Προέδρου της Βουλής ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι θα ζητηθεί το πρωτότυπο υλικό της απομαγνητοφώνησης της ομιλίας του στρατιώτη, ο οποίος μίλησε για τάγμα Αζόφ. Το γραφείο του Κώστα Τασούλα μιλούν για προϊόν διερμηνείας και όχι μετάφρασης καθώς στην απόδοση στα ελληνικά παρεμβάλλονταν δυο μεταφραστές. Σχολίαζαν δε, ως αξιοπερίεργο ένα μέλος του τάγματος Αζόφ να καταφέρεται κατά των ναζιστών με αναφορές στον παππού του που πολέμησε στον Β παγκόσμιο πόλεμο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...