22.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Ελληνο-ουκρανός δημοσιογράφος: Από πού προκύπτει ότι το Τάγμα Αζοφ είναι νεοναζί; Καταλαβαίνετε ότι αυτό που λέτε είναι μηνύσιμο;

Ημερομηνία:

Αντιπαράθεση ξέσπασε στο twitter μεταξύ του γνωστού δημοσιογράφου ελληνο-ουκρανικής καταγωγής, Κώστα Ονισένκο, ο οποίος έχει δώσει κατά καιρούς ανταποκρίσεις και ρεπορτάζ από το Κίεβο σε ΜΜΕ και της Ελένης Αυλωνίτου, βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με αφορμή τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα των δύο μελών του Τάγματος Αζοφ στην ελληνική Βουλή στο πλαίσιο της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Η κυρία Αυλωνίτου επέκρινε τα όσα συνέβησαν, αναφέροντας ότι με την εμφάνιση του συγκεκριμένου προσώπου «η ελληνική Βουλή μαγαρίστηκε».

«Σήμερα η Ελληνική Βουλή μαγαρίστηκε,όταν μαζί με τον Ζελένσκι απευθύνθηκε στους Έλληνες βουλευτές νεοναζί μαχητής του τάγματος Αζόφ. Όλοι αυτοί που μεθόδευσαν αυτή την παρουσία ξευτέλισαν τον Ελληνικό λαό,που έχει χύσει ποτάμια αίματος πολεμώντας τους φασίστες παντού. Ντροπή τους!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Κάτω από την ανάρτησή της υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις. Ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο τη ρώτησε «και από που προκύπτει ότι είναι νεοναζί; καταλαβαίνετε ότι αυτό που γράφετε είναι μηνύσιμο».

Η κυρία Αυλωνίτου του απάντησε στην ανάρτησή του: «Τι να σου πω κι εσένα καϋμένε! Μάθε τι είναι το τάγμα Αζόφ, μάθε ότι ο ιδρυτής του δήλωσε ότι ο εθνικός σκοπός της Ουκρανίας ήταν “να οδηγήσει τις λευκές φυλές του κόσμου σε μια τελική σταυροφορία εναντίον των κατώτερων φυλών”. Μάλλον θεωρείς και σύ τον εαυτό σου στη ανώτερη φυλή».

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι «το τάγμα Αζόφ είναι κομμάτι του ουκρανικού στρατού και σε αυτό υπηρετούν διάφοροι άνθρωποι, με διαφορετικές απόψεις και από διαφορετικές φυλές. Εσείς που ξέρετε τι είναι ο συγκεκριμένος;».

Στη συνέχεια του διαλόγου, ο Κώστας Ονισένκο υποστήριξε ότι «το Αζόφ είναι κομμάτι του ουκρανικού στρατού στο οποίο υπηρετούν με συμβόλαιο κυρίως όσοι κατάγονται από το Ντονμπάς. Δεν έχουν καμία ειδική “εκπαίδευση” και “παρελάσεις” τουλάχιστον από το 2016».

Σημειώνουμε ότι ο Κώστας Ονισένκο είναι ο δημοσιογράφος που είχε πάρει συνέντευξη από τον Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη κ. Μανώλη Ανδρουλάκη ο οποίος ειχε δηλώσει ότι “οι Αζόφ μας τάιζαν” και ότι “είναι μια από τις άμυνες της πόλης”, “δεν χτυπούν τους δικούς τους”

Είπε πιο συγκεκριμένα:

«Μπορείς να πεις πολλά για τους Αζοφ. Τι ήταν και τι είναι. Δεν θέλω να μπω πάλι στο ιδεολογικό και το πολιτικό κομμάτι. Οι Αζοφ ήταν και είναι μία από τις άμυνες της πόλης. Δεν χτυπούν τους δικούς τους. Τους έχω γνωρίσει. Επειδή έχω εκπλαγεί λίγο με τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα με το προξενείο είναι καλό που υπάρχει μία πρωτοφανής στήριξη για την Ουκρανία. Κάτι τέτοιο δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν. Κάπου γράφτηκε ότι με κρατούσαν όμηροι οι Αζοφ και μου έκαναν βασανιστήρια. Τις δύο πρώτες μέρες οι Αζοφ μας τάιζαν. Αυτό είναι γεγονός. Δεν συμφωνώ μαζί τους ιδεολογικά αλλά δεν είδα αυτό που γράφεται».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από το μηδέν ξανά η δίκη στο Μάτι μετά την έφεση της Εισαγγελίας

Από μηδενική βάση θα κριθεί η υπόθεση για τη...

Ακρίβεια: Έξι στους δέκα «μόλις τα βγάζουν πέρα» – Κλιμάκωση των προβλέψεων για άνοδο των τιμών

Στοιχειώνει τα ελληνικά νοικοκυριά η ακρίβεια κάτι που αποτυπώνεται...

Πολάκης κατά πάντων μετά την απόσυρση του εμβολίου της Astra Zeneca

Την οργισμένη αντίδραση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας Astra...

Ο ράπερ Macklemore ξαναχτυπά υπέρ φοιτητών και Παλαιστινίων – Νέο τραγούδι

Ένα νέο κομμάτι, το Hind’s Hall, το οποίο παρέχει σθεναρή...