16.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Σενάρια αποχώρησης της “Τιτάν” από την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν ίσως μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείαςΤο ενδεχόμενο η τσιμεντοβιομηχανία “Τιτάν” να μεταφέρει την έδρα της εκτός Ελλάδος εξετάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Welt am Sonntag”, ο κ. Παπαλεξόπουλος αναφέρεται στις δυσκολίες δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και στην πτώση της ζήτησης του τσιμέντου στο επίπεδο, όπως λέει, του ’60.

Χαρακτηρίζει δε “καταστροφή” την ανεργία των νέων και την επιλογή πολλών να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

“Είμαστε μια εταιρία με ιστορία 110 ετών εδώ στην Ελλάδα. Η παράδοση αυτή δημιουργεί και μεγάλη ευθύνη. Όμως κανείς δεν γνωρίζει εάν η κατάσταση μακροπρόθεσμα θα σταθεροποιηθεί ή εάν η κρίση έχει όντως περάσει. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε εναλλακτική”, τονίζει ο κ. Παπαλεξόπουλος και επισημαίνει ότι δανείζεται πλέον με πολύ δυσμενέστερους όρους.

“Αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί, εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Δεν ξέρω εάν οι πολίτες στις άλλες χώρες αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολη έχει γίνει εδώ η κατάσταση”, εξηγεί και τονίζει:

“Μια μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων διαθέτει μεγάλη υπομονή. Όμως, κοιτάξτε: οι άνθρωποι έχουν παιδιά και κανένα από αυτά τα παιδιά δε βρίσκει δουλειά. Η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 60%. Πολλοί εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Αυτό αποτελεί καταστροφή για την χώρα”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...

Ρωσία: Δεν χαρακτηρίζεται «άμεση απειλή» στη νέα στρατηγική ασφαλείας των ΗΠΑ – «Θετικό βήμα» λέει το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο χαιρετίζει κίνηση της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ...