14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σε γραμμή Σόιμπλε επιμένει ο Σαμαράς

Ημερομηνία:

Ευλογία αποδεικνύεται για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σαμαράς που αποδεικνύεται μνημονιακότερος των μνημονιακών, πιο φανατικός υπέρ των θέσεων του Σόιμπλε από τον ίδιο τον Σόιμπλε, πιο ακραίος από τους πιο ακραίους υπερασπιστές των μέτρων λιτότητας. Και είναι ως εκ τούτου λογικό η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να εκτοξεύεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα πλησιάζοντας τις 25 μονάδες.

Κι αν αρχικά, μετά το τέλος της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσπάθησε αν και προασπίζοντας το έργο του να παρουσιαστεί “θεσμικός” λέγοντας τα εξής:

Εξήγησα στους άλλους ηγέτες του ΡΡΕ, ότι η χώρα βουλιάζει στην αβεβαιότητα. Ό,τι κατάφερε μέσα σε δυόμιση χρόνια, να βγούμε σε πλεονάσματα και να βγούμε στην ανάπτυξη, τώρα κινδυνεύουν να χαθούν.

Χάνεται χρόνος σε συζητήσεις που αφορούν «επικοινωνιακή διαχείριση», κι όχι στην πραγματικότητα της οικονομίας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Ζήτησα να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής απ’ όλες τις πλευρές. Και να βρεθεί συμφωνία το ταχύτερο.

Επανέλαβα ότι θα στηρίξω την κυβέρνηση σε κάθε θετικό βήμα, αλλά θα σταθώ αντίθετος σε ό,τι θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

Ζήτησα να δουλέψουν όλοι για να βρεθεί καθαρή λύση και το ταχύτερο. Ο χρόνος που περνάει αυξάνει το «λογαριασμό» και μεγαλώνει τους κινδύνους. Θέσεις εργασίας χάνονται, έσοδα χάνονται, επενδύσεις χάνονται, ευκαιρίες χάνονται καθημερινά…

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφισημίες, ασάφειες και επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα κάνω τα πάντα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να μείνει στην Ευρώπη.

Αυτή είναι η αποστολή μου, αυτό πιστεύω κι αυτό οφείλω να κάνω.

 

Μετά την ανακοίνωση για το δείπνο και την θετική κατάληψη των συνομιλιών δε μπόρεσε να κρύψει το πραγματικό του πρόσωπο:

«Ξεκάθαρη προϋπόθεση για να σωθεί η Ελλάδα από την ασφυξία, είναι ο κ. Τσίπρας να περάσει τις εξετάσεις των νέων μέτρων», είπε σχολιάζοντας τα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες. Πρόσθεσε μάλιστα πως «βαθμολογητές του θα είναι η τρόικα στην Αθήνα και το Eurogroup στις Βρυξέλλες, την ώρα που ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν. Όπως τελειώνουν και τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα».

Δηλαδή τη στιγμή που Μέρκελ, Γιουνκέρ, Μοσκοβισί, Σουλτς κι άλλοι κορυφαίοι εκπρόσωποι των δανειστών είναι προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους και τονίζουν πως η πολιτική συζήτηση γίνεται στις Βρυξέλλες, ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει σε “γραμμή Σόιμπλε”, μιλά για “τρόικα”, περίπου ζητά “νέα μέτρα” για να αποδείξει πως το μόνιμο “yes men” της δικής του κυβέρνησης ήταν μονόδρομος. Η δικαίωση που επιζητεί είναι η καταστροφή της χώρας…

Ο λαός τον έκρινε και θα τον κρίνει.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...