21.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Σκουριές: Στους δρόμους ξανά οι κάτοικοι ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Ημερομηνία:

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές οργανώνεται την Παρασκευή στις 11:00 πμ, από φορείς, συλλογικότητες και πολίτες της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης με βασικά αιτήματα την άμεση παύση των εργασιών της εταιρίας εξόρυξης  χρυσού, Eldorado, καθώς και την άρση των διώξεων εναντίον 350 αγωνιστών.

Επιπλέον πορείες έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη για τις 28 Μαρτίου και στις Σκουριές στις 5 Απριλίου.

Στη διασταύρωση της Μεγάλης Παναγιάς έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί, παρά το κρύο, πολίτες από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού. Σε εξέλιξη και αντι-συγκέντρωση από εργαζόμενους στα μεταλλεία της Ελλ. Χρυσός.

Η τελευταία ενημέρωση από μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πως ξεκίνησε αυτοκινητοπομπή διαδηλωτών προς το δάσος, με σκοπό να συνεχίσουν πεζή μέχρι όπου μπορέσουν..

«Το χιόνι και το κρύο δεν μας πτοούν. Διαδηλώνουμε και ζητάμε να σταματήσει τώρα η καταστροφή που προκαλεί η επένδυση στις Σκουριές και να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιστών» επισήμανε ο Σωτήρης Τσόκας, από την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ

«Δεν έχουμε τίποτε με τους ανθρώπους που εργάζονται στην επένδυση, αλλά είμαστε αντίθετοι με την καταστροφή που προκαλεί η επένδυση» τόνισε ο κ. Τσιόκας.

Παράλληλα, είναι σε συγκέντρωση και εργαζομένων στα μεταλλεία, μαζί με τις οικογένειες τους, που συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση Χοντρό Δέντρο και ανά διαστήματα κλείνουν συμβολικά τον δρόμο και τον ανοίγουν πάλι..

Ο πρόεδρος του σωματείου εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» κατηγόρησε για εμπαιγμό εις βάρος τους τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, και πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία διεκδικούν τη συνέχιση της εργασίας τους και προετοιμάζουν μαζική κάθοδο και διαμαρτυρίες στην Αθήνα.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...