19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σε κατάσταση σοκ το Μαξίμου από την παρέμβαση Καραμανλή

Ημερομηνία:

Σε σοκ βρίσκεται το μέγαρο Μαξίμου μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα Ανώγεια της Κρήτης και στην εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, πατέρα της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Η αλήθεια είναι πως το Μαξίμου δεν περίμενε την τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή, θεωρώντας προφανώς την έως τώρα σιωπή του ως αδυναμία και ως όχι ως «θέση αρχής» να μην μιλά προκειμένου να μην παρεμποδίσει το νέο αρχηγό να αναπτύξει την πολιτική του και να κριθεί από τους πολίτες.

Η υπόθεση της παρακολούθησης ενός πολιτικού αρχηγού, ενός δημοσιογράφου και τόσων άλλων προσώπων (και δεν μιλούμε για όποιους κρίνεται να παρακολουθούνται για πραγματικούς λόγους εθνικής ασφάλειας) ήταν μια υπόθεση που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ ο πρώην πρωθυπουργός. Όχι μόνο γιατί και ο ίδιος είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα παρακολούθησης –δείχνοντας, μάλιστα, προς την κατεύθυνση της αμερικάνικης πρεσβείας- κατά τη διάρκεια της θητείας του, αλλά και γιατί το μείζον σκάνδαλο αφορά την καρδιά της δημοκρατίας, την ελευθερία της κάθε προσωπικότητας. Πραγματικά είναι εκτός λογικής να παρακολουθείς τους πολιτικούς σου αντιπάλους και μετά κιόλας να τους εγκαλείς ότι δεν είναι υπεύθυνοι που δεν έρχονται να τους ενημερώσεις στο αυτί για κάτι που μετά λες ότι δεν γνώριζες!

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε:

-Ο Κώστας Καραμανλής έσωσε την τιμή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ποτέ μια ολόκληρη παράταξη δεν πρέπει να την παίρνει μαζί του ο αρχηγός, όποιος και αν είναι αυτός!

-Ενίσχυσε την υστεροφημία του, καθώς αν δεν μιλούσε για το θέμα θα απογοήτευε τον οποιονδήποτε πίστευε –και πιστεύει- σε αυτόν!

Ταυτόχρονα όμως σήκωσε ψηλά τον πήχυ για πολλούς:

-Πρώτα απόλους για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Θα ακούσει τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό της ΝΔ ή θα επιχειρήσει να υποβαθμίζει την παρέμβασή του –με τα γνωστά «πιστόλια» να αναλαμβάνουν δράση στο παρασκήνιο και το προσκήνιο; Οι πληροφορίες της στήλης επιμένουν πως το βράδυ χθες ο πρωθυπουργός δεχόταν εισηγήσεις «καθάρισε, γιατί αλλιώς δεν στέκεσαι»!

-Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που διεκδίκησε την ηγεσία της ΝΔ (κάποιοι –και σωστά- λένε με τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή) και που σήμερα είναι ο επικεφαλής των «γαλάζιων» ευρωβουλευτών, θα τοποθετηθεί ή θα σιωπήσει;

– Οι «γαλάζιοι» βουλευτές θα συνεχίσουν να χειροκροτούν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που είπε ο Κώστας Καραμανλής;

-Οι επίδοξοι «δελφίνοι» θα συνεχίσουν να κάνουν ότι δεν τρέχει τίποτε; Έστω και αν είναι κορυφαίοι υπουργοί;

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι το παιχνίδι εξουσίας τώρα ξεκινά!

ΥΓ: Κάποιοι που εξακολουθούν να φέρουν τον χαρακτηρισμό «καραμανλικοί» αλλά τώρα έχουν το μυαλό τους στην εύνοια του Κυριάκου Μητσοτάκη για να επανεκλεγούν ή σε τυχόν ανασχηματισμό να γίνουν …υφυπουργοί, έπαιρναν χθες βράδυ τηλέφωνο δημοσιογράφους και επιχειρούσαν να υποβαθμίσουν το περιεχόμενο της ομιλίας Καραμανλή! Πώς το έλεγε ο ποιητής, «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,/τούτο προσπάθησε τουλάχιστον/όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις».

Β. Σκ.

"google ad"

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...