22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Σε συνέδριο για την τοπική δημοκρατία η Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

«Επανεκκινώντας τη Δημοκρατία», είναι ο τίτλος ευρωπαϊκού συνεδρίου εμπειρογνωμόνων σε θέματα τοπικής δημοκρατίας που θα φιλοξενηθεί στην Πορτογαλία και στο οποίο η Κρήτη θα μετέχει στο πλαίσιο της τριμελούς ελληνικής εκπροσώπησης.

Βασικός σκοπός της διοργάνωσης που επιστεγάζει μια σειρά εργασιών που ξεκίνησαν το 2015, είναι η υποστήριξη των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη για να ενδυναμώσουν τις τοπικές δημοκρατίες στις κοινωνίες τους, μέσα από την ενίσχυση της πιο ενεργούς συμμετοχής των νέων.

Ειδικότερα, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της στρατηγικής σύμπραξης των Εθνικών Μονάδων για τη νεολαία 18 χωρών της Ε.Ε. καθώς και της νέας εργαλειοθήκης που θα είναι στη διάθεση των οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης για να την αξιοποιήσουν στο πλαίσιο του τοπικού επιχειρησιακού προγραμματισμού τους ενώ θα συζητηθούν εκτενώς τα διδάγματα της περιόδου 2015-2020 και οι τρέχουσες προκλήσεις.

Τοπική δημοκρατία συνέδριο

Οι προετοιμασίες για την έναρξη του ευρωπαϊκού συνεδρίου εμπειρογνωμόνων σε θέματα τοπικής δημοκρατίας  με τίτλο “DEMOCRACY RELOADING Stakeholder Conference” είναι στην τελική ευθεία.  Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Portimao της Πορτογαλίας μεταξύ 26-29 Οκτωβρίου 2021 ενώ θα δοθεί η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης Ε.Ε. σε παράλληλες διαδραστικές  συνεδρίες στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2021.

Την Περιφέρεια Κρήτης θα εκπροσωπήσει η Ελένη Μαραγκάκη Ειδική Σύμβουλος Π.Κ. ως αρμόδια εμπειρογνώμων και μαζί με άλλα δύο στελέχη της Τ.Α. θα εκπροσωπήσουν την Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τα προγράμματα Erasmus+/Νεολαία και Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης / ΙΝΕΔΙΒΙΜ, εκ μέρους της Ελλάδας.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχουν 65 εμπειρογνώμονες σε θέματα πολιτικών για τη νεολαία και την ενίσχυση της ιδιότητας του πολίτη από 18 χώρες και 25 αντιπρόσωποι θεσμικών οργάνων της Ε.Ε., της Επιτροπής των Περιφερειών, του οργανισμού SALTO, της πρωτοβουλίας Europe Goes Local.

Τα ζητήματα της συμμετοχής των νέων και η επιρροή τους στη λήψη των αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα, είναι ψηλά στα ενδιαφέροντα των ίδιων των νέων όπως άλλωστε καταγράφεται  στην πρόσφατη έκδοση του ευρωβαρόμετρου.

Για τη διαδραστική συμμετοχή των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης στις παράλληλες διαδικτυακές εργασίες του συνεδρίου, καλούνται όσοι ενδιαφέρονται, να υποβάλλουν έως 22/10/2021 ηλεκτρονική αίτηση στον κάτωθι σύνδεσμο: https://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/democracy-reloading-stakeholder-conference-online-sessions.9748/

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...