16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Στη βουλή το αίτημα για ενίσχυση των πολύτεκνων από τον Γ. Λογιάδη

Ημερομηνία:

Το αίτημα των πολύτεκνων γονέων του Ηρακλείου για έκτακτη οικονομική ενίσχυση έφερε με ερώτησή του στη βουλή, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης.

Στο κείμενο της ερώτησής του επισημαίνει:

“Ο σύλλογος Πολυτέκνων γονέων Νομού Ηρακλείου εισηγείται την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών της χώρας στο σύνολό τους με αναλογικότητα ως προς το πλήθος των παιδιών τους. Η πρότασή τους εντάσσεται στο πλαίσιο της συζήτησης για το φετινό μέριμνα πρόθεση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυση σε συγκεκριμένες ομάδες που πλήττονται για διάφορους λόγους.

Επισημαίνουν ότι οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του Κράτους, σύμφωνα με το άρθρο 21 παράγραφος 2 του Συντάγματος.

Επίσης, δεν λαμβάνουν από το 2015 ως σήμερα το πολυτεκνικό επίδομα που ίσχυε στο παρελθόν, για να προστατεύει το επίπεδο της ποιότητας ζωής τους που καταρρέει συνεχώς.

Φορολογούνται όμοια με τους άγαμους και τους άτεκνους αφού δεν έχει νομοθετηθεί ως αφορολόγητο το ποσό των χιλίων ευρώ για κάθε παιδί όπως είχε εξαγγείλει η Νέα Δημοκρατία.

Το κόστος της ζωής τους καθημερινά αυξάνει λόγω της αύξησης των τιμών (π.χ. της ενέργειας, των τροφίμων).

Για τους ανωτέρω λόγους είναι απαραίτητο να δοθεί στο σύνολο των πολυτέκνων οικογενειών ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων (βάσει νομολογίας δικαστηρίων που έχουν κρίνει αντισυνταγματικά τα εισοδηματικά κριτήρια σε παροχές προς τους πολύτεκνους, ένα ποσό αναλογικό ως προς το πλήθος των παιδιών κάθε οικογένειας, ώστε να λάβουν επιτέλους μία βοήθεια μετά από πολλά χρόνια, στη διάρκεια των οποίων βλέπουν να μην έχουν καμία ενίσχυση από το κράτος.

Υπενθυμίζουν ότι η πολυτεκνική ιδιότητα αποδεικνύεται νομίμως, με το πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας της ΑΣΠΕ συνοδευόμενο από πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης βάσει της παραγράφου 9 του άρθρου 67 του νόμου 4316/2014 και όχι με βάση το πλήθος των παιδιών που αυθαίρετα δηλώνονται στη φορολογική δήλωση των προσώπων.

Επίσης, αναφέρουν ότι για το επίδομα θέρμανσης, αρκετές πολύτεκνες οικογένειες εξαιρούνται επειδή διαθέτουν μεγάλο αυτοκίνητο, οπότε εμπίπτουν αυτόματα στο πλυντήριο πολυτελούς διαβίωσης και έτσι στερούνται το επίδομα θέρμανσης.

Οι πολύτεκνες οικογένειες πρέπει να εξαιρεθούν από το κρατητήριο πολυτελούς διαβίωσης προκειμένου να μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Η κυβέρνηση θα κάνει κάτι για τις πολύπαθες πολύτεκνες οικογένειες που αντιμετωπίζουν πληθώρα δυσκολιών και εμποδίων χωρίς καμία κοινωνική αρωγή τα τελευταία χρόνια;

Θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους;”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...