15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Σιωπά ο Δήμος Χανίων για τις «δωρεάν» εξετάσεις με κόστος 2.000 ευρώ

Ημερομηνία:

Μουγγός, κουφός, τυφλός παραμένει ο Δήμος Χανίων μπροστά στις καταγγελίες σε σχέση με την εκδήλωση «Τετραήμερο (16-19 Ιανουαρίου) αφιερωμένο στη σκελετική υγεία, με δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας και κύφωσης – σκολίωσης».
Σύμφωνα με την καταγγελία και το σχετικό άρθρο του δημοσιογράφου Γιώργου Γυπάκη, οι «δωρεάν» ιατρικές εξετάσεις τελικά αποδείχτηκαν πολύ ακριβές αφού ο γιατρός της εκδήλωσης έστελνε ασθενείς στην Αθήνα με παραπεμπτικά μη νόμιμα, μη νοσοκομειακά, μη ΕΟΠΠΥ για περίθαλψη με κόστος πάνω από 2.000 ευρώ. Όλα αυτά συνέβησαν παρακάμπτωντας τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και το Νοσοκομείο Χανίων.

Το συγκεκριμένο γεγονός οδήγησε και τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων να πάρει θέση ενάντια στις πρακτικές του Δήμου Χανίων στην οποία ενημερώνει τους πολίτες ότι αυτές οι εκδηλώσεις δε σέβονται την Ιατρική Δεοντολογία, έχουν έντονο το στοιχείο της εμπορικής δραστηριότητας και δεν έχουν την έγκριση ή τη συγκατάθεση του Ιατρικού Συλλόγου.
Κατανοούμε ότι πλησιάζουν οι εκλογές και ο μνημονιακός δήμος Χανίων θέλει να επιδείξει κοινωνικό έργο, όμως αυτό δε νομιμοποιεί λόγω προχειρότητας και βιασύνης (θέλουμε να είμαστε καλόπιστοι) να «σπρώχνει» συμπολίτες μας που ασθενούν σε κυκλώματα εκμετάλλευσής τους.

Κι εφόσον αυτό συνέβη λόγω προχειρότητας, οφείλει να δώσει τις κατάλληλες εξηγήσεις μέσω ανακοίνωσής του, για να μην επαναληφθεί ξανά το ίδιο ατόπημα. Εάν όχι, τότε θα έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι υπήρχε σκοπιμότητα, εφόσον ήταν εις γνώση των δημοτικών αρχών αυτό που συνέβη.

Το γεγονός άλλωστε παραμένει ότι ήταν επιλογή του δήμου η παράκαμψη των δομών υγείας και του Ιατρικού Συλλόγου για να ωφεληθούν ιδιώτες που σκοπό είχαν το κέρδος.
Προς τι λοιπόν η σιωπή;

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ