14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν: Ρωσία και Κίνα έχουμε παρόμοιους στόχους – Υπέρ της επανεκλογής του Πούτιν

Ημερομηνία:

Το Πεκίνο και η Μόσχα είναι φιλικοί γείτονες και αξιόπιστοι εταίροι, δήλωσε τη Δευτέρα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά την άφιξή του στη ρωσική πρωτεύουσα για τριήμερη επίσκεψη.

«Μου δίνει μεγάλη χαρά να πατώ ξανά το πόδι μου στο έδαφος της Ρωσίας, του φιλικού μας γείτονα, και να πραγματοποιώ κρατική επίσκεψη στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά από πρόσκληση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν», είπε ο Κινέζος ηγέτης.

«Εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης και του λαού, θέλω να απευθύνω θερμούς χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές στη ρωσική κυβέρνηση και λαό», πρόσθεσε. «Η Κίνα και η Ρωσία είναι φιλικοί γείτονες και αξιόπιστοι εταίροι που συνδέονται με κοινά βουνά και ποτάμια», τόνισε ο Σι Τζινπίνγκ.

«Πριν από δέκα χρόνια, πραγματοποίησα την πρώτη μου κρατική επίσκεψη στη Ρωσία ως Κινέζος Πρόεδρος και μαζί με τον Πρόεδρο Πούτιν ανοίξαμε ένα νέο κεφάλαιο στην ολόπλευρη ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας», είπε ο πρόεδρος.

«Κατά την τελευταία δεκαετία, οι δύο χώρες μας έχουν εδραιώσει και αναπτύξει τις διμερείς σχέσεις στη βάση της συμμαχίας, της μη σύγκρουσης και δεν στοχεύουν κανένα τρίτο μέρος, και έθεσαν ένα καλό παράδειγμα για την ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου σχέσεων μεταξύ μεγάλων χωρών: αμοιβαίος σεβασμός, ειρηνική συνύπαρξη και win-win συνεργασία» τόνισε.

Οι δύο χώρες έχουν εμβαθύνει την πολιτική αμοιβαία εμπιστοσύνη, διεύρυναν την πρακτική συνεργασία και συνεχίζουν τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία σε παγκόσμιο επίπεδο, είπε ο Κινέζος ηγέτης.

Η Κίνα και η Ρωσία έχουν «σφυρηλατήσει μια μακροχρόνια φιλία μεταξύ των λαών τους», τόνισε ο Σι. «Η ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ρωσίας δεν έφερε μόνο απτά οφέλη στους λαούς των δύο χωρών μας, αλλά και σημαντική συνεισφορά στην ανάπτυξη και την πρόοδο του κόσμου», είπε.

Παρόμοιοι στόχοι

Η Κίνα και η Ρωσία «μοιράζονται παρόμοιους στόχους», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τη Δευτέρα.

«Είναι αλήθεια ότι και οι δύο χώρες μας μοιράζονται τους ίδιους, ή κάποιους παρόμοιους στόχους. Έχουμε καταβάλει προσπάθειες για την ευημερία των αντίστοιχων χωρών μας…μπορούμε να συνεργαστούμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας», είπε ο Σι.

Ο Σι εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του για την επανεκλογή του Πούτιν.

"google ad"

«Γνωρίζω ότι οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία είναι το επόμενο έτος. Η ανάπτυξη της Ρωσίας έχει βελτιωθεί σημαντικά υπό τη σταθερή σας ηγεσία. Πιστεύω ότι ο ρωσικός λαός θα συνεχίσει να σας υποστηρίζει σθεναρά», είπε.

Ο Σι είπε ότι η Κίνα «τιμά πολύ» τους δεσμούς Κίνας-Ρωσίας και ότι και οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν για να εκπληρώσουν τους αναπτυξιακούς τους στόχους.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλά νέα: Για πρώτη φορά δεν καταγράφηκαν νέες διασωληνώσεις για Covid-19

Μειωμένοι παρουσιάζονται όλοι οι δέκτες για SARS-CoV2 και για πρώτη φορά δεν καταγράφονται...

Η νύχτα πριν την Μεγάλη Παρέλαση του Καρναβαλιού στο εορταστικό Ρέθυμνο | Φωτός

Κάποιοι δεν αντέχουν τα καρναβάλια, πολλοί άλλοι περιμένουν πώς...

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...