15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σκέψεις: Αυτό κρύβουν με τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

“Η παρούσα ενεργειακή κρίση αποτελεί ευκαιρία για την Ελλάδα, καθώς, πλέον, είναι φθηνές οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οπότε αν τρέξει η Ελλάδα, στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια θα μπορεί, σχεδόν, να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες της από ανανεώσιμες πηγές, ενώ μπορεί να είναι παρούσα και στην παραγωγή υδρογόνου και επιπλέον να γίνει και εξαγωγέας και διανομέας ενέργειας” είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Το έχω γράψει και στο πολύ κοντινό παρελθόν ότι η πράσινη ενέργεια, η μετάβαση δηλαδή σε ήπιες μορφές ενέργειας εκτιμάται ότι θα στοιχίσει, σε παγκόσμια κλίμακα 9 τρισεκατομ. σε επενδύσεις. Τα κεφάλαια αυτά θα τα αντλήσουν οι ιδιώτες επενδυτές, με τη μορφή της ρήτρας αναπροσαρμογής (ή ρήτρα μετάβασης στην πράσινη ενέργεια) από τους καταναλωτές ρεύματος. Έτσι λοιπόν το επενδυτικό μοντέλο προβλέπει την αφαίμαξη των απαιτούμενων οικονομικών πόρων από ιδιώτες και όχι από τον επενδυτή ο οποίος θα αποσβέσει την επένδυσή του σε Χ χρόνο και ο οποίος δεν θα έχει κανένα επενδυτικό ρίσκο. Όμως τα κέρδη της επένδυσης (κατ’ ουσίαν από τα χρήματα των ιδιωτών) θα τα επωφελείται ο ιδιώτης επενδυτής.

Επί της ουσίας αυτό εννοεί ο υπουργός Ανάπτυξης και γι’ αυτό η κυβέρνηση ΔΕΝ!!! καταργεί την ρήτρα αναπροσαρμογής αλλά θα….. ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ(;;;;) τ’ αποτελέσματά της στην επιβάρυνση των οικογενειακών προ’υ’πολογισμών. Μέρος από τα 2 δισεκ. κέρδη των 5 παρόχων που έχουν αντλήσει με την ρήτρα αναπροσαρμογής θα είναι τα επενδυτικά κεφάλαια που απαιτούνται προς την πράσινη ενέργεια.

Θα είναι μπούφος και τούβλο όποιος νομίζει ότι το ΛΟΜΠΙ!!! των 5 παραγωγών και παρόχων ενέργειας τα κεφάλαια που θα επενδύσουν θα προέρχονται εξ ιδίων πόρων. Ο νεοφιλελευθερισμός που δεν έχει ιδεολογική βάση αλλά οικονομική εκπροσωπείται δυναμικά από την τριανδρία στο Μαξίμου.

Μητσοτάκης: «Να καταθέσουν οι πάροχοι μερίδιο των συγκυριακών τους κερδών για την άρση αυτής της αναταραχής». Αντιπολίτευση: Μέχρι το τέλος του 2022 τα κέρδη των παρόχων θα φτάσουν τα 3 δισεκ. Η ΡΑΕ (ανεξάρτητη αρχή χα χα χα) ανακοίνωσε ότι τα κέρδη αφαιρουμένων των εκπτώσεων είναι 700 εκατ.

Ποιο, λοιπόν, είναι το «μερίδιο (ΜΕΡΙΔΙΟ =τμήμα ή μικρό μέρος) από τα παράνομα υπερκέρδη) των συγκυριακών κερδών» που λέει ο Μητσοτάκης; Αυτό το συγκυριακό που ΔΕΝ!!! είναι συγκυριακό αλλά συνεχόμενο και «ραφιναρισμένο;»

Τα μέλη αυτής της κυβέρνησης έχουν…..εντρυφήσει στο επάγγελμα του λουστραδόρου!

Απογοήτευση!

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακύρωσε την βράβευση του ακτιβιστή μέλους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, με πολυετή αλληλέγγυα και ανθρωπιστική δράση στο Αιγαίο και στην κεντρική Μεσόγειο, Ιάσωνα Αποστολόπουλο λόγω των κοινωνικών του φρονημάτων και μόλις προχθές η κ. Σακελλαροπούλου βράβευσε τον Ευαγγελάτο για την…..προσφορά του στη δημοσιογραφία.

Θυμάστε που μας ενημέρωνε με ρεπορτάζ ο Ευαγγελάτος ότι τα μαλλιά τα κουρεμένα από την σύζυγό του Πέτσακα….. ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ; Ακόμα με ρεπορτάζ εντός της οικίας της Πισπιρίγκου μας ενημέρωνε για το περιεχόμενο των βιβλίων και των συρταριών της Τζωρτζίνας;

Για το ρεπορτάζ για τα μαλλιά του Πέτσακα ο βραβευθείς δημοσιογράφος αμείφθηκε για την….εγκυρότητα, την ποιότητα και την ορθότητα του ρεπορτάζ μαζί με την σύζυγό του Τατιάνα και πήραν το ποσόν του 1.000.000 ευρώ, ενώ η κ. Πρόεδρος τον βράβευσε για την συνολική τηλεοπτική παρουσία του με βραβείο του ιδρύματος Μπότση.

Ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος είναι η επιτομή του χρέους, η συναίσθηση της ευθύνης με την πηγαία διάθεση, χωρίς σκέψεις, βλέψεις και προοπτικές επιδοκιμασίας, αναγνώρισης και καθιέρωσης όλων των φυσικών νόμιμων φιλοδοξιών. Έργο δικαιούμενο αφθονία επαίνων!

Αν αναλογιστεί κάποιος τις «λανθάνουσες λεπτομέρειες», ο Ευαγγελάτος αρχειοθετείται στην χορεία των δημοσιογράφων που ΔΕΝ!!!! εντάσσονται σ’ αυτό που προβλέπει ο παγκόσμιος χάρτης δεοντολογίας των δημοσιογράφων: «Ο δημοσιογράφος οφείλει να μη χρησιμοποιεί την ελευθερία του Τύπου για να εξυπηρετήσει άλλα συμφέροντα και να αποφεύγει την εκμετάλλευση ή να έχει προσωπικό όφελος από τη διάδοση ή μη-διάδοση πληροφοριών».

"google ad"

Αυτήν την αντιδεολογική ηθική βράβευσε η κ. Πρόεδρος. Στον Ευαγγελάτο βραβείο, στον Βαξεβάνη και στην Παπαδάκου ποινικές διώξεις γιατί κάνουν ερευνητική δημοσιογραφία. Απογοήτευση!!!!

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...