17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σκέψεις: Ολιστική… αντιμετώπιση!

Ημερομηνία:

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Θα σταθώ σε δυο αξιοπρόσεκτα γεγονότα του τελευταίου 24ώρου:

Ο πρωθυπουργός, πάντα σε πρώτο ενικό, δήλωσε στο Νταβός ότι «ο Ερντογάν πρέπει να ξέρει ότι θα ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ!!! την εθνική κυριαρχία». Δεν ξέρω αν εννοούσε ότι με λιανοτούφεκο θα βγεί στα λαγκάδια και στα όρη φωνάζοντας αέρααααα……, εκείνο που ξέρω είναι ότι παράλληλα δήλωσε: «Θα καταγγέλω σ’ όλα τα διεθνή φόρα τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας» όταν τα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα πέρασαν ανενόχλητα στα 2,5 μίλια πάνω από την Αλεξανδρούπολη.

Κυριάκο…. να το καταγγείλεις σ’ όλα τα φόρα και τα….ξεφόρα μήπως και οι τούρκοι…. κλάσουν μέντες, μαλλί, πατάτες!

Μια και το’φερε η κουβέντα ο λαός μας σοφά λέει: «Τώρα μιλάμε σοβαρά ή κλάνουμε;»

2ο. Κατά που φαίνεται ο κόσμος έλαβα στα πολύ σοβαρά την προτροπή του Κυριάκου οι νέοι ν’ αντιμετωπίζουν ΟΛΙΣΤΙΚΑ τη ζωή τους και να μην έχουν κατά νου μόνο το χρήμα. Προφανώς ο πρωθυπουργός είχε ξεχάσει ότι είχε ζητήσει χρηματική ικανοποίηση από το υπουργείο για 10 ρίζες ελιές που επλήγησαν από πλημμύρα. Για να πούμε «και του στραβού το δίκιο» ένα δίκιο το’εχει ο πρωθυπουργός ως πληγμένος από φυσική καταστροφή.

Τα σόσιαλ μίντια «άστραψαν και βρόντηξαν» με τα περί ολιστικότητας του πρωθυπουργού και τα μυνήματα, με ροκ υπόκρουση, με μορφή καταιγιστική και θυελλώδη αναφέρουν: «Σήμερα μου έκανε την…. ΤΙΜΗ!!! το σούπερ μάρκετ να με….δεχτεί!»

«Σήμερα μου έκανε την….ΤΙΜΗ!!! το βενζινάδικο να με δεχτεί».

«Σήμερα μου έκανε την…..ΤΙΜΗ!!! ο φούρνος να με δεχτεί».

«Σήμερον η χώρα μας έχει αποτοξινωθεί και απεξαρτηθεί από τον αριστερόν ιόν και οι αποκρατικοποιήσεις όπως επίσης και η ελεύθερη αγορά θριαμβεύουν» γράφουν σ’ ένα άλλο μήνυμα που μου θύμισε πολύ έντονα και αηδιαστικά, την 7ετία.

Πολύ σωστά μίλησε ο πρωθυπουργός για ολιστικότητα (γι’ αυτόν δεν υπάρχει ακρίβεια) που ως στάση ζωής η ιατρική αναγνωρίζει ότι έτσι επιτυγχάνεται η σωματική υγεία αλλά και η ψυχική.

Για τους διαφωνούντες υπάρχει και η περιβόητη….. Μακρόννησος. Γκέγκε;

Ολιστική….μέριμνα και πρόνοια!!!

ΚΩΣΤΑΣ VS ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΝΤΟΡΑΣ vs ΜΑΡΕΒΑΣ;

"google ad"

Για το αν αμφισβητεί κάποιος (από την παράταξη) τον πρωθυπουργό η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε με νόημα: «Δε νομίζω!».

H γλωσσολογική ερμηνεία και λεξικογραφική δομή της λέξης ΝΟΜΙΖΩ μας δίνει την περιγραφή και την σχέση της με τον ανθρώπινο νου.

Δεν ΝΟΜΙΖΕΙ λοιπόν η Ντόρα η πολύπειρη και ευφυέστατη πολιτικός. ΔΕΝ!!! είναι σίγουρη, ΔΕΝ!!! μιλά με βεβαιότητα, ΔΕΝ!!! βάζει «το κεφάλι της στο ντορβά» να αναλάβει, δηλαδή, το ρίσκο ενός λανθασμένου συμπεράσματος, μιας εσφαλμένης εκτίμησης που στην καταγραφή της θα διαψεύσει την έμπειρη και πεπειραμένη πολιτικό.

Ο ορισμός της λέξης ΝΟΜΙΖΩ δεν διέπεται από σαφήνεια, ακρίβεια και εγκυρότητα αλλά αντίθετα ερμηνεύεται ως γενικευμένη τοποθέτηση με απεριόριστα ταλαντευόμενο περιεχόμενο.

Η τοποθέτηση της Ντόρας είναι διπλωματική: Να ανταποκριθεί σ’ όλες τις ενδεχόμενες ερμηνείες αποδοχής ή απόρριψης του Κυριάκου.

Αυτή την τακτική των «σοβαρών και αποδοτικών χρησμοδοτήσεων» τη γνωρίζει πολύ καλά η χανιώτισσα βουλευτής. Με τη μέθοδο της παλινδρόμησης, της παρέχει την δυνατότητα, την ευκολία και την ευχέρεια να διορθώσει, να αναλύση, να επιχρωματίσει ή και να αναιρέσει τα λόγια της. Είναι από τις φορές που «μασάει» τα λόγια της.

Αν τώρα προσπαθήσουμε ν’ αποκρυπτογραφήσομε το κρυφό νόημα που μεταφέρει η διφορούμενη απάντηση της Ντόρας στο ερώτημα της αμφισβήτησης του Κυριάκου θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε 4 ονόματα: Κώστας vs Κωνσταντίνου και Ντόρα vs Mαρέβας. Ίσως γι’ αυτό «μετακόμισε» η Ντόρα στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...