15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το Πεντάγωνο έβαλε ανάποδα την ουκρανική σημαία – Συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Καθώς ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν και ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατηγού Μαρκ Μίλι συναντήθηκαν τη Δευτέρα με τους συμμάχους για να συγκεντρώσουν νέες αποστολές όπλων στο Κίεβο, κάθισαν μπροστά σε τέσσερις ουκρανικές σημαίες που είχαν τοποθετηθεί ανάποδα! 

Ο Όστιν και η Μίλι φιλοξένησαν μια εικονική συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, μια ομάδα 47 κρατών που είναι πρόθυμα να προμηθεύσουν στο Κίεβο όπλα και άλλη στρατιωτική βοήθεια. Καθώς ο Όστιν περιέγραψε τις αμερικανικές προσπάθειες για την εξασφάλιση «απαραίτητων συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών, συστημάτων παράκτιας άμυνας, τανκς και άλλων τεθωρακισμένων οχημάτων» για το Κίεβο, οι παρατηρητές σύντομα παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Πίσω από τον Austin και τον Milley, τέσσερις ουκρανικές σημαίες είχαν κρεμαστεί ανάποδα, με κίτρινο στην κορυφή αντί για μπλε.

Μετά τη συνάντηση της Δευτέρας, ο Όστιν ανακοίνωσε ότι η Δανία θα παράσχει πυραύλους κατά πλοίων στην Ουκρανία, η Τσεχία θα στείλει επιθετικά ελικόπτερα και η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία θα δωρίσουν συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά. Οι ΗΠΑ έχουν παράσχει σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο, και πρόκειται να δαπανήσουν άλλα 40 δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο – έξι φορές πάνω από τον ετήσιο αμυντικό προϋπολογισμό της Ουκρανίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πολιτικοί ανώτατου επιπέδου στην Ουάσιγκτον τα κάνουν σαλάτα σε σχέση με βασικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Οι προηγούμενοι και οι σημερινοί ηγέτες των ΗΠΑ έχουν επίσης μπερδέψει εντελώς την Ουκρανία με άλλες χώρες. Σε μια ομιλία του τον Μάρτιο που καταδίκασε την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «μπορεί να περικυκλώσει το Κίεβο με τανκς, αλλά δεν θα κερδίσει ποτέ τις καρδιές και τις ψυχές του ιρανικού λαού».

Πιο πρόσφατα, ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους καταδίκασε «την εντελώς αδικαιολόγητη και βάναυση εισβολή στο Ιράκ – εννοώ στην Ουκρανία», ένα ολίσθημα που αναφερόταν στη δική του εισβολή στο Ιράκ το 2003.

rt.com

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ