22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σκληρή κόντρα Μαριά με Γιούνκερ για τρόικα και μνημόνιο

Ημερομηνία:

Σκληρή κόντρα Μαριά με Γιούνκερ πριν λίγες ώρες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Απαντώντας στις απειλές Γιούνκερ κατά της Ελλάδας σε περίπτωση μη εφαρμογής του νέου μνημονίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής,

Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Καθηγητής Νότης Μαριάς χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Προέδρου της Κομισιόν.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ο κ. Γιούνκερ ως κυνικός εκπρόσωπος της Ευρώπης των Δανειστών απειλεί τον Ελληνικό λαό αν δεν υποταχθεί στο τρίτο μνημόνιο.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:

“Πρέπει λοιπόν κ. Γιούνκερ να πάψετε να ενεργείτε ως μέλος της τρόικας.

Πρέπει κ. Γιούνκερ να πάψετε να ενεργείτε ως εκπρόσωπος της νεοαποικιακής γερμανικής Ευρώπης.

Σας λέω λοιπόν κ. Γιούνκερ ότι οι απειλές  σας κατά του Ελληνικού λαού δεν πρόκειται  να περάσουν. Όσο πιο  γρήγορα το καταλάβετε τόσο καλύτερα για σας και την Κομισιόν”.

Στην  αρχή της ομιλίας του ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στη μακρά ομιλία  του Προέδρου της Κομισιόν τονίζοντας :

“Ακούσαμε την ογδοντάλεπτη ομιλία του κ. Γιούνκερ την οποία ομολογουμένως θα ζήλευε σε διάρκεια ακόμη και ο Φιντέλ Κάστρο”

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε:

“Μιλώντας για το Ελληνικό ζήτημα ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στην δήθεν προσφορά του προς την Ελλάδα. Τα 35 δισ. ευρώ πακέτο.  Πούλησε δηλαδή για άλλη μια φορά φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Γιατί αυτά τα 35 δισ. ευρώ είναι κονδύλια που δικαιούται έτσι και αλλιώς η Ελλάδα από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2015″.

Φανερά ενοχλημένος ο Γιούνκερ αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της δευτερολογίας του απαντώντας στο Νότη Μαριά.  Αλλά τελικά χειροτέρεψε τα πράγματα αφού αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι το περίφημο πακέτο των 35 δισ. ευρώ δεν ήταν παρά τα κονδύλια που η Ελλάδα δικαιούται από τα ευρωπαϊκά  διαρθρωτικά ταμεία. Αποκαλύφτηκε λοιπόν έτσι ότι ο Γιούνκερ προσπάθησε να παραπλανήσει τον Ελληνικό λαό και να του χρυσώσει το χάπι ενόψει του νέου μνημονίου.

Τέλος ο πολύς Γιούνκερ υπεραμυνόμενος της συμμετοχής της Κομισιόν στην τρόικα υποστήριξε ότι αυτό ήταν δήθεν καλό  για την Ελλάδα αφού σε διαφορετική περίπτωση το μνημόνιο θα ήταν ακόμη πιο σκληρό!!!

Θα πρέπει κάποτε ο κ. Γιούνκερ να καταλάβει ότι αποστολή της  Κομισιόν είναι η τήρηση του δικαίου της Ε.Ε. το οποίο παραβιάζει βάναυσα η τρόικα.

"google ad"

Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά και την απάντηση του κ. Γιούνκερ (02:35 έως 06:44).

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=H0szE2we98o&feature=youtu.be”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=yZoYLHEKW8E&feature=youtu.be”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ