19.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Σκότωσαν στη Γάζα το γνωστό Ιταλό ακτιβιστή Βιτόριο Αριγκόνι

Ημερομηνία:

Λίγες ώρες νωρίτερα σε ένα βίντεο που στάλθηκε από το The Voice of Gaza, εμφανιζόταν ο Βιτόριο με δεμένα χέρια και μάτια, εμφανώς χτυπημένος στη δεξιά πλευρά του προσώπου. Οι απαγωγείς ανήκουν στην ταξιαρχία Mohamed Bin Moslama, μια από τις πολλές σαλαφιτικές ομάδες που αντιπαθούν τη Χαμάς και αδιαφορούν για το παλαιστινιακό ζήτημα

Ακραίοι ισλαμιστές σαλαφίτες απήγαγαν χθες τον γνωστό ακτιβιστή για την υπόθεση της Παλαιστίνης Βιτόριο Αριγκόνι, που ανήκε στο International Solidarity Movement. Ο Βιτόριο Αριγκόνι είχε συμμετάσχει και στην κίνηση «Ελεύθερη Γάζα» η οποία είχε βρει φιλοξενία και στα Χανιά. Το πτώμα του βρέθηκε σε ένα διαμέρισμα στη Γάζα, έπειτα από επιχείρηση της Χαμάς. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρξαν τραυματισμοί και συλλήψεις.

Λίγες ώρες νωρίτερα σε ένα βίντεο που στάλθηκε από το The Voice of Gaza, εμφανιζόταν ο Βιτόριο με δεμένα χέρια και μάτια, εμφανώς χτυπημένος στη δεξιά πλευρά του προσώπου. Οι απαγωγείς ανήκουν στην ταξιαρχία Mohamed Bin Moslama, μια από τις πολλές σαλαφιτικές ομάδες που αντιπαθούν τη Χαμάς και αδιαφορούν για το παλαιστινιακό ζήτημα. Ζητούσαν την απελευθέρωση του σεΐχη Αμπού Αλ Γουαλίντ Αλ Μακντίζι, που συνελήφθη πριν από ένα μήνα και κρατείται στη φυλακή από τη Χαμάς. Όμως, κάτι δεν πήγε καλά και ο Αριγκόνι δολοφονήθηκε πριν εκπνεύσουν οι 30 ώρες προθεσμίας που είχαν θέσει οι απαγωγείς.

Ο Αριγκόνι είχε συμμετάσχει στην επιχείρηση του Στολίσκου Ελευθερίας και είχε γράψει πολλές ανταποκρίσεις για το «Μανιφέστο», καθώς και το βιβλίο “Restiamo umani”, που δημοσιεύτηκε το 2009 από το manifestolibri.

Το blog του είναι σημείο αναφοράς για όποιον θέλει να μάθει τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη: guerrillaradio.iobloggo.com

Δύο άτομα συνελήφθησαν, ενώ άλλα δύο καταζητούνται.

Εκφράζοντας βαθιά οργή για τη δολοφονία του 36χρονου άνδρα, το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την «αήθη ενέργεια βίας από εξτρεμιστές που αδιαφορούν για την αξία της ανθρώπινης ζωής» σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Χαρακτηρίζοντας τον ιταλό ακτιβιστή ως «αθώο άνθρωπο», το υπουργείο υπενθυμίζει ότι ο Βιτόριο Αριγκόνι βρισκόταν εδώ και καιρό στη Γάζα «ακριβώς για να καταγράφει την κατάσταση των Παλαιστινίων της Γάζας».

Στη Γάζα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς Ιχάμπ αλ Γουσέιν δήλωσε ότι «η κυβέρνηση καταδικάζει το απεχθές αυτό έγκλημα που αντιβαίνει στις αξίες μας, τη θρησκεία μας, τα ήθη και έθιμά μας και διαβεβαιώνει ότι θα συλλάβει τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης και θα εφαρμόσει το νόμο».

«Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν την πρόθεση των απαγωγέων να σκοτώσουν, δεδομένου ότι ο άνδρας δολοφονήθηκε λίγο χρόνο μετά την απαγωγή του»,  τόνισε ο παλαιστίνιος εκπρόσωπος.

Στη Ραμάλα της Δυτική ‘Οχθης ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ δήλωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή «καταδικάζει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της στην οικογένεια του θύματος».

«Το έγκλημα αυτό ουδεμία σχέση έχει με την ιστορία μας και με τη θρησκεία μας» πρόσθεσε ο αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής που τελεί υπό την προεδρία του Μαχμούντ Αμπάς.

Επίσημες πηγές της κυβέρνησης στη Γάζα, τέλος, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει καμία οργάνωση που να συνδέεται με την Αλ Κάιντα στη Γάζα, αλλά ότι πρόκειται, αντίθετα, για μια πραγματικότητα που δημιουργήθηκε από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες για να καλλιεργήσουν τις εσωτερικές διαφορές στη Γάζα, χρησιμοποιώντας κάποιες τοπικές ομάδες, οι οποίες είναι πεπεισμένες ότι εκπροσωπούν το δίκτυο του Μπιν Λάντεν.

http://www.rednotebook.gr/

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Eurovision 2024: Γιούχα και αποδοκιμασίες στο στάδιο για το Ισραήλ – Φυγάδευσαν την τραγουδίστρια

Εν μέσω μαζικών αποδοκιμασιών πραγματοποίησε την εμφάνισή της στην πρόβα των...

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μήνυσε το γερμανικό κράτος

Μήνυση στο γερμανικό κράτος υπέβαλε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με...

Πλούσιοι, φτωχοί και “μεσαία τάξη”: Πόσα δηλώσαμε το 2023;

Στο ποσό των 91,674 δισεκ. ευρώ ανήλθε το συνολικό εισόδημα που...

Τουρισμός, εργασιακή βαρυχειμωνιά και τα μαγευτικά «νησιά Νταχάου»

Εργασιακή… βαρυχειμωνιά επικρατεί στον τουριστικό κλάδο, εν όψει της...