19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Σοκ στο Βέλγιο: 23χρονη αποφάσισε να πεθάνει με ευθανασία επειδή έπασχε από κατάθλιψη – Είχε επιζήσει από βομβιστική επίθεση του ISIS

Ημερομηνία:

Μία νεαρή γυναίκα που επέζησε βομβιστικής επίθεσης του ISIS επέλεξε να φύγει με ευθανασία παρά να ζει με το τραύμα που της προκάλεσε η επίθεση, σύμφωνα με την βελγική ειδησεογραφική ιστοσελίδα RTBF.

Η Σάντι Ντε Κόρτε ήταν 17χρονη μαθήτρια και ταξίδευε με συμμαθήτριές της όταν οι τρομοκράτες του ISIS πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Από την επίθεση που έγινε τον Μάρτιο του 2016, μαζί με άλλες δύο τρομοκρατικές επιθέσεις σε υπόγειο σταθμό του μετρό των Βρυξελλών, είχαν χάσει τη ζωή τους 32 άνθρωποι και τουλάχιστον 300 είχαν τραυματιστεί.

Η Σάντι Ντε Κόρτε δεν τραυματίστηκε από την επίθεση, αλλά υπέστη σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και παρουσίασε κρίσεις πανικού και συμπτώματα κατάθλιψης, σύμφωνα με τη Mirror. Έκανε δύο απόπειρες αυτοκτονίας, το 2018 και το 2020 και συχνά έκανε αναρτήσεις στα social media για τον αγώνα που έδινε για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα.

«Με όλη τη φαρμακευτική αγωγή αισθάνομαι σαν φάντασμα και δεν έχω πια συναισθήματα. Ίσως υπάρχουν άλλες λύσεις εκτός από τα φάρμακα», έγραψε σε μία ανάρτηση.

Η Ντε Κόρτε στα 23 της χρόνια επέλεξε την ευθανασία, που είναι νόμιμη στο Βέλγιο. Πέθανε στις 7 Μαΐου, αφού δύο ψυχίατροι που την παρακολουθούσαν συνυπέγραψαν το αίτημά της για ευθανασία.

Οι εισαγγελικές αρχές στην Αμβέρσα άρχισαν έρευνα για την περίπτωση της Ντε Κόρτε, όταν ο νευρολόγος Πολ λΝτελτένρ, του πανεπιστημιακού νοσοκομείου CHU Brugmann,σ τις Βρυξέλλες, εξέφρασε την άποψη ότι «ήταν πρόωρη» η απόφαση της νεαρής γυναίκας να δώσει τέλος στη ζωή της.

Η υπόθεση όμως έκλεισε καθώς δεν διαπιστώθηκε καμία παραβίαση του νόμου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό σάιτ 7Sur7.

topontiki.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαριανάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...