19.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Σουλτς: Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να διαλυθεί

Ημερομηνία:

Τον φόβο του για διάλυση της Ευρώπης διατύπωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε σημερινή συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, προσθέτοντας ότι αυτοί που την υποστηρίζουν θα πρέπει να παλέψουν για τη διατήρησή της.

Όπως τόνισε:

Υπάρχουν δυνάμεις στην ΕΕ που επιδιώκουν να μας απομακρύνουν τους μεν από τους δε. Οφείλουμε να το αποφύγουμε αυτό, καθώς οι συνέπειες θα ήταν δραματικές.

Πρόκειται για την αντίδρασή του σε πρόσφατη προειδοποίηση του υπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για θέματα Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν ότι η ΕΕ μπορεί να καταρρεύσει.

“Κανένας δεν μπορεί να πει αν η ΕΕ θα εξακολουθεί να υπάρχει σε αυτήν τη μορφή σε 10 χρόνια. Αν το θέλουμε τότε χρειάζεται να πολεμήσουμε πολύ σκληρά γι’αυτό”, προσθέτει.

Ο Σουλτς σπεύδει να συμπληρώσει ότι υπάρχουν εναλλακτικές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και ότι “βεβαίως και θα μπορούσε να καταρρεύσει”, καθώς στις άλλες επιλογές περιλαμβάνεται μια Ευρώπη στην οποία κυριαρχούν ο εθνικισμός, τα σύνορα και τα τείχη.

“Αυτό θα ήταν καταστροφικό (…) Μια Ευρώπη του εθνικισμού, μια Ευρώπη των συνόρων και των τείχων” είναι αυτή που οδήγησε στο παρελθόν την ήπειρό μας “στην καταστροφή”, υπογραμμίζει.

Ο Σουλτς σημείωσε εξάλλου όσον αφορά τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την πρόκληση αυτή του προσφυγικού και πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο από κοινού ως Ευρωπαϊκή Ένωση.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αρχιερατικό μνημόσυνο Ειρηναίου

Επί τη συμπληρώσει ένδεκα ετών από της εις Κύριον...

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...