14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σουλτς: Σώσαμε τις τράπεζες, κινδυνεύουμε να χάσουμε μια γενιά

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Βουλής, Μάρτιν Σουλτς, με δήλωση του στο Reuters προειδοποιεί ότι η Ευρώπη, ενώ ξόδεψε δισεκατομμύρια ευρώ για να σώσει τις τράπεζες, κινδυνεύει να χάσει μια γενιά.

«Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ΕΕ είναι να χάσει ο κόσμος πλήρως την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Ένωσης να λύσει τα προβλήματά του», διαπιστώνει ο Σουλτς. Ο Γερμανός ευρωβουλευτής σημείωσε πως εάν η νεότερη γενιά χάσει την εμπιστοσύνη της στην Ευρώπη, τότε η ΕΕ θα βρεθεί σε πραγματικό κίνδυνο.

Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία έχουν ίσως την καλύτερα μορφωμένη νέα γενιά στην ιστορία τους, οι γονείς έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στην εκπαίδευση των παιδιών τους» είπε. «Τα έκαναν όλα όπως έπρεπε και τώρα όταν είναι έτοιμοι να δουλέψουν, η κοινωνία τους λέει “δεν έχουμε θέση για εσάς”» προσθέτει, λέγοντας πως «δημιουργούμε μία χαμένη γενιά».

«Είμαστε πρωταθλητές στις περικοπές, αλλά έχουμε λίγες ιδέες για να τονώσουμε την ανάκαμψη», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το ποια θα ήταν η λύση, ο Σουλτς απάντησε ότι μέρος της είναι ο περιορισμός της κοινοτικής γραφειοκρατίας, ώστε τα χρήματα να τοποθετούνται άμεσε εκεί που πρέπει, καθώς και η άμεση σύνδεση κοινοτικών οργάνων και περιφερειακών αρχών.

Περαιτέρω, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Βουλής αναφέρθηκε και στην πίεση που δημιουργεί η μεγάλη ανεργία σε χώρες όπως η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μίλησε για «απειλή για την κοινωνική συνοχή, η οποία εάν καταρρεύσει σε αυτές τις χώρες, αυτές θα εκραγούν», προσθέτοντας ότι «Κάτι τέτοιο είναι απειλή για την ΕΕ συνολικά».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...