16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Σπίρτζης: Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την Κρήτη και τα Χανιά

Ημερομηνία:

«Η Ν.Δ., τιμώντας την παράδοση της Δεξιάς, έχει εγκαταλείψει την Κρήτη. Είναι τραγικό να έχουν πάει χαμένα 2,5 χρόνια για τις υποδομές του νησιού», υπογράμμισε χθες από τα Χανιά, ο Χρήστος Σπίρτζης

«Η ΝΔ ως κυβέρνηση τιμά την παράδοση της Δεξιάς και έχει εγκαταλείψει την Κρήτη και στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων δεν έχει στηρίξει ένα νέο έργο! Ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή είναι προβλέψεις, έργα και χρηματοδοτήσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το λέω με λύπη μου αυτό γιατί τα έργα δεν ανήκουν σε κανένα παρά μόνο στον ελληνικό λαό που τα πληρώνει», υπογράμμισε χθες από τα Χανιά, κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στην Κρήτη, ο πρώην υπουργός Υποδομών και νυν τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος, πέρα από τις βολές περί εγκατάλειψης της Κρήτης, προχώρησε και σε μια καταγγελία-αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση. Συγκεκριμένα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δρομολογεί αλλαγές στη χάραξη του νέου ΒΟΑΚ για να κάνει – όπως τόνισε – «ρουσφέτια» σε δικούς της.

Επισκεπτόμενος μάλιστα μαζί με τον βουλευτή Χανίων και πρώην υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, που τον πλαισιώνει σε αυτή τη διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, τη γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε τη λύπη του για το γεγονός ότι τρία χρόνια μετά την πτώση της γέφυρας έχει μείνει στην ίδια κατάσταση και έκανε λόγο για «πλήρη αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ., και έλλειψη σεβασμού προς την ιστορικότητα του γεφυριού του Κερίτη».

Αναλυτικότερα, ο κ. Σπίρτζης μαζί με τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη συναντήθηκαν χθες με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή και τον πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης Σπύρο Σοφιανό, ενώ το βράδυ μίλησαν σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μάλεμε.

Στις τοποθετήσεις και δηλώσεις του, ο πρώην υπουργός Υποδομών εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για πλήρη εγκατάλειψη της Κρήτης. «Η Ν.Δ. ως κυβέρνηση τιμά την παράδοση της Δεξιάς: Έχει εγκαταλείψει την Κρήτη και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, δεν έχει στηρίξει κανένα νέο έργο, ενώ ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή είναι έργα που είχαν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυόμισι χρόνια τώρα έχουν πάει χαμένα. Μέχρι το 2019 στις φυσικές καταστροφές δόθηκαν περίπου 200 εκατ. από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες που είχαν γίνει τότε αφορούσαν εταιρείες της Κρήτης και όχι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες στις οποίες απευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έχουμε αναδείξει και στο Κοινοβούλιο τις απευθείας αναθέσεις χωρίς δημοσιότητα, με πλήρη αδιαφάνεια και με πολύ μεγαλύτερο κόστος από αυτό που θα είχε ένα δημόσιος διαγωνισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης. Ο πρώην υπουργός Υποδομών “άστραψε και βρόντηξε” με φόντο το μεγάλο έργο του νέου ΒΟΑΚ.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε ένα σχέδιο από την αρχή, να τα πάει όλα πίσω, λέγοντας ότι ήταν γονατογραφήματα. Έκανε το λάθος να σπαταλήσει πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ για να αναθέσει τεχνικές μελέτες. Ενώ είδαμε καμιά δεκαριά φορές να αλλάζει το σενάριο για το πώς θα γίνει ο ΒΟΑΚ, τελικά αυτό που κάνουν είναι να κάνουν τους διαγωνισμούς που είχαμε ξεκινήσει εμείς και, απ’ ό,τι ενημερώνομαι, να κάνουν ρουσφέτια σε δικούς τους ανθρώπους για να αλλάξει η όδευση, όχι με διαφάνεια ή με διαβούλευση με τις κοινωνίες, αλλά εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα. Θα κάνω μια πρόβλεψη: Με τον τρόπο που άλλαξε και ο τρίτος διαγωνισμός του δημόσιου έργου, θα επηρεάσει πολύ τον ΒΟΑΚ και τις χρηματοδοτικές εγκρίσεις που θα πάρει, κυρίως το τμήμα της Χερσονήσου και μετά. Εύχομαι να γίνει πραγματική διαβούλευση με την Περιφέρεια και την τοπική κοινωνία από το υπουργείο Υποδομών, γιατί ο κίνδυνος να έχουμε καθυστερήσεις και εμπλοκές αρκετών χρόνων με τη διάθεση εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πάει το έργο πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης.

Για τις υποδομές – «Κατηγορώ» και από τον Παύλο Πολάκη

Σε σκληρό ύφος καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης για τον ΒΟΑΚ, την αποκατάσταση των ζημιών από τις θεομηνίες και γενικότερα τα ζητήματα υποδομών και ο Παύλος Πολάκης: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019 με τη μεγάλη θεομηνία έδωσε 200 εκατ. ευρώ στους Δήμους και την Αντιπεριφέρεια Χανίων. Αυτά τα χρήματα δουλεύονται σήμερα. Από αυτά τα χρήματα είναι όσα έργα έχουν γίνει σε όλους τους Δήμους, είτε ως δημοτικά είτε ως έργα της Περιφέρειας. Ό,τι μπορεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση για να καθυστερήσει έργα, δυστυχώς γίνεται, γιατί επαναδιαπραγματεύεται με εργολάβους άλλα πράγματα. Και, ως προς τον ΒΟΑΚ, η κυβέρνηση έκανε δύο χρόνια για να καταλήξει σε αυτό που ετοίμαζε και προχωρούσε ο Σπίρτζης. Όταν θα ξαναείναι υπουργός ο Σπίρτζης, θα ξαναξεκινήσει ο ΒΟΑΚ. Το μόνο που κάνουμε παζάρι τώρα είναι ποιος θα πάρει τα διόδια για να έχουμε και μελλοντικά εισοδήματα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής.

Από πλευράς του, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, έκανε λόγο για απροθυμία πλέον των εργολάβων να εκτελέσουν έργα, λόγω τόσο των συνθηκών με τις αυξήσεις και τον πόλεμο, αλλά και λόγω της παρατεταμένης περιόδου της πανδημίας, με συμβάσεις να “τρέχουν”, αλλά τον χρόνο να χάνεται.

Περιοδεία στον νομό Ηρακλείου

"google ad"

Συνάντηση με τον δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη στο Δημαρχείο

Ανοικτή πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Πλατανιά με θέμα: «Οι προτάσεις μας στον τομέα της Ανάπτυξης (Β.Ο.Α.Κ.) , της Οικονομίας, της Υγείας και της Αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής για να ξαναφτιάξουμε τη χώρα που μας αξίζει»

 

ΔΕΥΤΕΡΑ – Περιοδεία στο νομό Ηρακλείου

Συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη

Επίσκεψη στη σεισμόπληκτη περιοχή του Αρκαλοχωρίου και σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη και εκπροσώπων τοπικών φορέων

Θα ακολουθήσουν επισκέψεις και συναντήσεις σε χωριά της ενδοχώρας του νομού, ενώ στην περιοδεία θα συμμετάσχουν στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, στις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου Πύργου Μονοφατσίου, του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, με θέμα: «Οι προτάσεις μας στον τομέα της Ανάπτυξης, της Οικονομίας, της Υγείας και της Αγροτοκτηνοτροφικής Παραγωγής, για να ξαναφτιάξουμε τη χώρα που μας αξίζει».

Σημειώνεται ότι σήμερα οι Χρήστος Σπίρτζης και Παύλος Πολάκης περιόδευσαν στον νομό Ηρακλείου. Το πρωί είχαν συναντήσεις με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ στη 1 το μεσημέρι επισκέφτηκαν το σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι. Ακολούθησαν επισκέψεις και συναντήσεις σε χωριά της ενδοχώρας του νομού, ενώ στην περιοδεία θα συμμετάσχουν στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Πύργου Μονοφατσίου του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ