Γλυκό ταψιού με φρυγανιές
Δύο διπλά πακέτα φρυγανιές, ένα λίτρο φυσικός χυμός πορτοκάλι, δύο κουταλιές ζάχαρη, τέσσερεις κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια, κρέμα σαντιγύ, ξύσμα κουβερτούρας, γλυκό κουταλιού.
Σιρόπι: πέντε ποτήρια ζάχαρη, τέσσερα ποτήρια νερό, δύο βανίλιες.
Φτιάχνομε σιρόπι βράζοντας τα παραπάνω υλικά. Βουτώντας στο σιρόπι μια – μια τις φρυγανιές στρώνομε τις μισές σε τετράγωνο ταψί. Ανακατεύομε την πορτοκαλάδα με την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου. Το σιγοβράζομε ανακατεύοντας με το σύρμα έως ότου γίνει μια πηχτή κρέμα. Ρίχνομε την κρέμα πάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές. Την απλώνομε ομοιόμορφα. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες φρυγανιές σιροπιασμένες επάνω την κρέμα. Απλώνομε μια στρώση σαντιγύ πάνω από τις φρυγανιές. Γαρνίρομε με ξύσμα σοκολάτα και γλυκά κουταλιού ολόκληρα ή κομμένα.
Στο ψυγείο να σφίξει καλά.
Σαντιγύ: μια κρέμα γάλακτος στο ψυγείο που την χτυπάμε καλά με ζάχαρη άχνη μια κουταλιά περίπου. Ή μια μόρφατ χτυπημένη με άχνη. Επίσης άλλη σαντιγύ είναι ένα κουτί μόρφατ στο ψυγείο χτυπημένο καλά μ’ ένα ζαχαρούχο γάλα που το ρίχνομε χτυπώντας συνέχεια σιγά – σιγά.
Γλυκό ψυγείου πορτοκάλι
200 γρ. σαβαγιάρ. Τα βρέχω με κονιάκ και γάλα χλιαρό. Μια στρώση σαβαγιάρ, από πάνω κρέμα: τριάμιση ποτήρια γάλα, τέσσερεις κουταλιές κορνφλάο πέντε κουταλιές ζάχαρη. Κρέμα πορτοκάλι πάνω απ’ την άσπρη κρέμα χλιαρή (τρία νεροπότηρα πορτοκαλάδα ΒΙΟΧΥΜ μισό, μισό, τέσσερεις κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια, δύο κουταλιές ζάχαρη).
Γαρνίρομε με γλυκό πορτοκάλι ή νεράντζι.
Κορμός ψυγείου
250 γρ. βιτάμ, ένα ποτήρι ζάχαρη άχνη ή κοινή, τρία αυγά ολόκληρα, πεντακόσια γρ. μπισκότα τριμμένα (Παπαδοπούλου), δύο κουταλιές της σούπας κακάο, μισό ποτήρι του κρασιού ό,τι λικέρ σας αρέσει, ένα φλυτζάνι τσαγιού καρύδια.
Τα χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά καλά προσθέτομε τα τριμμένα μπισκότα. Κατόπιν τα βάζομε σε αλουμινόχαρτο τυλίγοντας τα σε στενόμακρο σχήμα. Αφού τα τυλίζομε καλά τα βάζομε στο ψυγείο 5-6 ώρες. Ξετυλίγομε και κόβομε.
Γλυκό ψυγείου
Στον πάτο του ταψιού σαβαγιάρ βουτηγμένα σε γάλα και λικέρ. Κόβομε μια κομπόστα κομματάκια και βάζομε από πάνω. Χτυπάμε γάλα εβαπορέ που το έχομε στην κατάψυξη 7-8 ώρες με τρία τέταρτα φλυτζάνας ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει μαρέγκα. Διαλύομε ένα ζελέ ανανά ή λεμόνι σ’ ένα ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνομε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το ρίχνομε στην μαρέγκα και ανακατεύομε. Το ρίχνομε στα σαβαγιάρ και βάζομε το γλυκό στο ψυγείο. Ρίχνομε από πάνω αμύγδαλα.
Άλλο γλυκό ψυγείου
Δύο γιαούρτια στραγγιστά, δύο ζελέδες, ένα ζεστό ποτήρι νερό ένα κρύο. Μια κομπόστα μισό κιλό ή ανανά ή ροδάκια ψιλοκομμένα.
Βάζομε το γιαούρτι στο μίξερ να χτυπηθεί λίγο. Βάζομε στους ζελέδες κρύους και την κομπόστα. Τα βάζομε στο ψυγείο. Την άλλη μέρα βάζομε από πάνω ένα ζελέ κανονικά διαλυμένο.



