Μαγειρίτσα:
Μια συκωταριά αρνιού, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, ένα τέταρτο φλιτζανιού ρύζι γλασέ, δύο αυγά, 1 μαρούλι ψιλοκομμένο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, λάδι.
Κόβουμε τη συκωταριά σε κομματάκι. Τα ρίχνουμε σε βραστό νερό, τ’ αφήνουμε να ζεματιστούν λίγο και τα στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο, ρίχνουμε τη συκωταριά και ανακατεύουμε προσθέτοντας και το μαρούλι. Συμπληρώνουμε νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε ρύζι , αλάτι, πιπέρι, και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό χτυπάμε τα αυγά και το λεμόνι αυγολέμονο, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγολέμονο ανακατεύοντας ζωηρά ενώ προηγουμένως έχομε ρίξει από λίγο – λίγο το ζουμί στο αυγολέμονο χτυπώντας.
Μαγειρίτσα (2):
Τέσσερα (4) ποδαράκια αρνιού, 1 κοιλιά, έντερα, ένα κρεμμύδι τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζανάκι λάδι, δύο αυγά χτυπημένα, 2 λεμόνια.
Τρίβουμε καλά με αλάτι και λεμόνι τα ποδαράκια, την κοιλιά και τα έντερα, για να ασπρίσουν. Γυρίζομε και πλένομε πολλές φορές τα έντερα, τα τυλίγουμε στα ποδαράκια και στην κοιλιά που την έχομε κόψει κομματάκια στο μήκος του δάκτυλο.
Τα σοτάρομε με το λάδι το κρεμμύδι προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Προσθέτουμε και ένα φλιτζάνι ρύζι. Όταν είναι έτοιμο τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αυγοκόβουμε.
Παέγια με κοτόπουλο:
600 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, 100 γραμμ. χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια, 2 ντομάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 1 φύλλο δάφνης, 100 γραμμ. λευκό κρασί χυμός από ένα λεμόνι, 1 γραμμ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν), 800 γραμμ. ζωμό κοτόπουλο, 12 μύδια ολόκληρα, 350 γραμμ. ρύζι μπασμάτι, 12 γαρίδες, 2 λουκάνικα κομμένα σε κομματάκια, 100 γραμμ. μπιζέλια ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι γουόκ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το χοιρινό μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, το σκόρδο , τη δάφνη, το κρασί , τον χυμό λεμονιού, το σαφράν, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό κοτόπουλου κι ανακατεύετε. Ρίχνετε το ρύζι και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.
Προσθέτετε τα μύδια και τα υπόλοιπα υλικά και τα μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε με λίγο χλιαρό νερό για να μη στεγνώσει.
Τρόμος στον πλανήτη επικρατεί μετά την κλιμάκωση στον ρωσοουκρανικό πόλεμο, καθώς η Μόσχα απάντησε στα…
Θέση εμμέσως εναντίον της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά από την Κ.Ο. της ΝΔ, χωρίς να τον κατονομάζει,…
Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Εδώ και λίγες ημέρες το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση της…
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο και ολοκληρώνονται…
Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα 22/11, στον Περισσό,…
Την Κυριακή διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου, σε μια…
This website uses cookies.