21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Σαλάτες

Ημερομηνία:

Αβοκαντοσαλάτα

2 μεγάλα αβοκάντο μαλακά, ίση ποσότητα μυζήθρα, σκόρδο κατά βούληση, λίγο ξύδι.

Αλέθομε τα αβοκάντο να γίνουν αλοιφή προσθέτουμε και την μυζήθρα, το σκόρδο κοπανισμένο, το ξύδι και ανακατεύομε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Σαρδελοσαλάτα

Ξεψαχνίζομε 8-10 σαρδέλες και τις κοπανίζομε με δύο κρόκους σφιχτούς. Προσθέτομε λίγο ψωμί βρεγμένο και στραγγισμένο. Προσθέτομε ένα κρόκο άψητο και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας λάδι λεμόνι και λίγη μουστάρδα. Αν θέλομε στο τέλος προσθέτομε λίγα κουκουνάρια.

Σαλάτα με ρόδι

1 λόλα κόκκινη , μισή λόλα πράσινη (σγουρά μαρούλια) 2 πορτοκάλια, 1 ρόδι, κουκουνάρια.

Για τη σάλτσα: Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2-3 κουταλάκια μέλι, μισό φλιτζάνι ξύδι από κρασί, 1 κουταλάκι μουστάρδα σε κόκκους.

Πλένετε στραγγίζετε και κόβετε τις σαλάτες σε μεγάλα κομμάτια. Ξεφλουδίζετε τα πορτοκάλια και τα κόβετε σε φέτες ή κύβους βγάζοντας τις μεμβράνες τους. Καθαρίζετε το ρόδι. Καβουρδίζετε τα κουκουνάρια. Ετοιμάζετε τη σαλάτα χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Τοποθετείτε σ’ ένα μεγάλο πιάτο τις σαλάτες και από πάνω τα πορτοκάλια το κουκουνάρι και το ρόδι.

Λίγο προτού την σερβίρετε την περιχύνετε με σάλτσα και ανακατεύετε.

Ρύζι με γαρίδες σαλάτα

Δύο νεροπότηρα βρασμένο ρύζι μπασμάτι ή μακρύκοκκο, ένα κιλό βρασμένες γαρίδες , δύο ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο , 3-4 κουταλιές μαγιονέζα μέσα στο ρύζι, 4 κουταλιές λεμόνι, 3 κουταλιές ξύδι, δύο πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες.

Στρώνουμε πάνω απ’ το ρύζι αρκετή μαγιονέζα, γαρνίρουμε με γαρίδες και πιπεριές χρωματιστές.

Πατατοσαλάτα

"google ad"

Ένα κιλό βρασμένες πατάτες, τέσσερα αυγά βραστά, τέσσερις πιπεριές μεγάλες, τέσσερα καρότα τριμμένα, τρία κρεμμυδάκια φρέσκα, τρεις κουταλιές ουίσκι, 2-3 καρδούλες σέλινο, μαγιονέζα.

Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα τις ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ραντίζουμε με λεμόνι, λάδι, αλάτι. Στη μαγιονέζα προσθέτουμε το ουίσκι και την μισή την ανακατεύουμε με τα υλικά και με την υπόλοιπη σκεπάζουμε από πάνω.

Πολύχρωμη Κινέζικη σαλάτα

Πεντακόσια γραμμ. βρασμένο καλαμπόκι, μια κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, μια πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, τριακόσια γραμμ. βρασμένες γαρίδες, μια κουταλιά λάδι , μια κουταλιά ξύδι, μια κουταλιά γούστερ σως , αλάτι, πιπέρι ένα κοτόπουλο βρασμένο ψιλοκομμένο, ένα δύο μήλα κομμένα σε κύβους με την φλούδα, σέλινο καρδιά, ψιλοκομμένα καρύδια κρεμμύδι. Όλα τα παραπάνω υλικά τα σκεπάζομε με μαγιονέζα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...