19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Σπιτικές προτάσεις: Χριστούγεννα και κουραμπιέδες

Ημερομηνία:

Οι κουραμπιέδες απλώνουν στο ψήσιμο όταν τους έχει πέσει μέσα στη ζύμη παραπάνω ζάχαρη. Προσοχή λοιπόν στην ζάχαρη.

Κουραμπιέδες με ρακί
Καβουρντίζουμε 300 γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα στο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα χοντροκόβουμε. Χτυπάμε για 7 λεπτά 500 γραμμάρια βούτυρο μαζί με 2 κρόκους αβγών και 1/4 φλυτζάνα άχνη και μισό κουταλάκι γλυκού μπέικιν. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και 1/4 φλυτζάνας ρακί και χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε περίπου 1 κιλό αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι. Η ζύμη να είναι σφικτή και λεία. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Κουραμπιέδες 3
1200 γραμμάρια αλεύρι, 1 κιλό φρέσκο βούτυρο (Μπαλαντίνος φρέσκο βούτυρο είναι τέλειο), 1 κιλό αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα, 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ, 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν, 1 φλυτζανάκι του καφέ άχνη, 1 πιατάκι του καφέ σιμιγδάλι, ψήσιμο στους 200 βαθμούς

Κουραμπιέδες 4
Μισό κιλό βούτυρο, 1 κρασοπότηρο όχι καλά γεμάτο ζάχαρη, 1 κιλό περίπου αλεύρι, αμύγδαλα καραμελωμένα και χοντροκομμένα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνομε το αλεύρι, ενδιάμεσα τα αμύγδαλα. Φουρνίζουμε. Καθώς τους βγάζουμε ζεστούς τους ραντίζουμε με ανθόνερο και κοσκινίζουμε άχνη. Δεν τους κουνάμε μέχρι να κρυώσουν.

Κουραμπιέδες 5
500 γραμμάρια βούτυρο, 100 γραμμάρια άχνη, 1 κρόκο αβγού, 50 γραμμάρια κονιάκ, 200 γραμμάρια φουντούκια καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα, 1 κουταλάκι τσαγιού κανέλα, 1 κουταλάκι τσαγιού μπέικιν, αλεύρι μαλακό όσο πάρει. Λιώνουμε το βούτυρο το αφήνουμε να ροδίσει λίγο. Το στραγγίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει, το χτυπάμε να γίνει αφρός, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον κρόκο, το κονιάκ, συνεχίζουμε να χτυπάμε. Προσθέτουμε τα φουντούκια και την κανέλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτουμε λίγο – λίγο να γίνει ζύμη μαλακιά όχι να κολλά στα χέρια. Πλάθουμε, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και ραντίζουμε με ανθόνερο και άχνη ζάχαρη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ