16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Τούρτα µε κάστανα

Ένα κιλό κάστανα, μιάμιση φλυτζάνα άχνη ζάχαρη, μία φλυτζάνα φρέσκο βούτυρο, 150 γραμ. κουβερτούρα, λίγο κονιάκ, τρία φύλλα παντεσπάνι.

Βράζομε τα κάστανα οκτώ λεπτά με λίγο αλάτι. Τα ξεφλουδίζομε ζεστά και τα αλέθομε στο μύλο του πουρέ. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και όταν χτυπηθούν καλά ρίχνομε τα κάστανα και την κουβερτούρα λιωμένη και κρύα. πριν βάλομε την κουβερτούρα κρατάμε λίγο μείγμα άσπρο για να γαρνίρομε από πάνω την τούρτα με μακαρονάκι που βγάζομε από το μύλο του πουρέ  . Βρέχομε το πρώτο φύλλο παντεσπάνι με γάλα και κονιάκ από πάνω τοποθετούμε λίγο από το μείγμα που φτιάξαμε με τα κάστανα μετά πάλι το επόμενο φύλλο παντεσπάνι μετά μείγμα μέχρι να τελειώσουν μείγμα και παντεσπάνι.

Κέικ µε καρύδα

Ένα κεσεδάκι φυτίνη, Δύο ποτήρια αλεύρι, Ένα ποτήρι καρύδα, Ένα ποτήρι ζάχαρη, Μισό ποτήρι γάλα, Τρία αυγά, ένα κουταλάκι μπέικι

Σιρόπι: Ενάμιση ποτήρι ζάχαρη, ενάμιση ποτήρι νερό, βανίλια

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτομε τους κρόκους. Στην συνέχεια βάζομε το γάλα και τέλος την μαρέγκα εναλλάξ με το αλεύρι και την καρύδα. Το ψήνομε όπως το κέικ και όταν κρυώσει ρίχνομε το σιρόπι. Αν θέλομε χτυπάμε σφικτή μαρέγκα ένα ασπράδι με πέντε κουταλιές άχνη ζάχαρη, αλείφομε το κέικ από πάνω και στα πλάγια  και πασπαλίζομε με καρύδα.

Πάστα κορµός από κάστανα (ψυγείου)

Ένα κιλό κάστανα, Ένα τρίτο φλυτζάνας τσαγιού βούτυρο φρέσκο, μισή φλυτζάνα τσαγιού σοκολάτα κουβερτούρα, μία φλυτζάνα τσαγιού ζάχαρη άχνη, τρεις κουταλιές γάλα, δύο κουταλιές λικέρ μαρασκίνο, δύο φλυτζάνια τσαγιού κρέμα σαντιγύ, τρία χαρτάκια βανίλιες

Καθαρίζετε τα κάστανα από την εξωτερική του φλούδα και τα βάζετε να βράσουν σε μπόλικο νερό. Τα αδειάζετε σε τρυπητό και τα ξεφλουδίζετε από την εσωτερική του φλούδα. Τα περνάτε από την μηχανή του πουρέ ζεστά. Βάζετε τον πουρέ σε λεκανίτσα και προσθέτετε το γάλα και το λικέρ. Ανακατεύετε να ενωθούν και ρίχνετε τη ζάχαρη με τις βανίλιες τη σοκολάτα τριμμένη και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ζυμώνετε να γίνει μια ζύμη αφράτη. Στρώνετε μια στενόμακρη φόρμα με λαδόχαρτο και την βουτυρώνετε. Ρίχνετε μέσα την μάζα και την απλώνετε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Τοποθετείτε την φόρμα στο ψυγείο 2-3 ώρες και κατόπιν αδειάζετε το περιεχόμενο της σε στενόμακρη πιατέλα. Σκεπάζετε όλο τον κορμό με σαντιγύ και με κορνέ κάνετε διάφορα σχέδια και πασπαλίζετε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...