Πουτίγκα αμυγδάλου:
Τριακόσια είκοσι (320 ) γραμμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα. Δέκα αυγά, Τριακόσια γραμμ. ζάχαρη , μια κουταλιά σούπας αλεύρι, όψη ενός λεμονιού, λίγο κονιάκ.
Κτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να γίνουν αφράτοι και βάζουμε την όψη. Προσθέτομε εναλλάξ λίγο από το μείγμα ασπραδιών και λίγο απ’ τα αμύγδαλα και βάζομε το μίξερ πολύ χαμηλά. Μετά βάζομε την κουταλιά το αλεύρι και το κονιάκ. Ψήνομε στο φούρνο με θερμοκρασία για κέικ.
Όταν ψηθεί και κρυώσει ρίχνομε το σιρόπι καυτό (δύο ποτήρια ζάχαρη, ενάμιση νερό, βανίλια και λίγο λεμόνι). Όταν κρυώσει βάζομε γλάσο σοκολάτας. Γίνεται: Τρία ασπράδια αυγών, ογδόντα γραμμ. ζάχαρη κοινή , εκατόν πενήντα γραμμ. κουβερτούρα. Την λιώνομε σε μπεν – μαρί. Χτυπάμε ασπράδια με ζάχαρη σφιχτή μαρέγκα και αρχίζομε να ρίχνομε μαρέγκα από λίγη λίγη μέσα στο μπέν – μαρί με την σοκολάτα και ανακατεύομε.