Μπουρέκι:
Στον πάτο του ταψιού λάδι και λίγη φρυγανιά. Πατάτες , δυόσμο, μυζήθρα, κολοκύθια αλευρωμένα , δυόσμο μυζήθρα , πατάτες δυόσμο μυζήθρα κολοκύθια ξανά αλευρωμένα δυόσμο μυζήθρα.
Ανάμεσα τους λίγη στάκα και ξυσμένη ντομάτα. Τελειώνομε με χυλό από πάνω. Χτυπάμε δύο αυγά , αλάτι νερό λίγο λάδι, αλεύρι να γίνει σφιχτός χυλός. Τον στρώνομε και μετά σουσάμι. Σιγανή φωτιά. Στα μισά το βγάζομε το χαράζομε το σκεπάζομε και συνεχίζομε σε σιγανή φωτιά.
Πατάτες γεμιστές με τυρί:
Βράζομε ολόκληρες ομοιόμορφες πατάτες. Τις κρυώνομε σε νερό κρύο. Τις ξεκουφίζομε με κουταλάκι και τις γεμίζομε με μείγμα από μπεσαμέλ σοταρισμένο μπέικον, ζαμπόν τυριά. Από πάνω κρέμα γάλακτος και τυρί τριμμένο. Βάζομε στον πάτο του ταψιού λίγη μπεσαμέλ από πάνω πατάτες και φούρνο.
Μοσχάρι με μελιτζάνες:
Ψήνομε μοσχάρι μπουκιές κοκκινιστό. Τηγανίζομε μελιτζάνες φέτες όπως για μουσακά. Παίρνω κομματάκια κρέας τα τυλίγω σε μελιτζάνα και πιάνω με οδοντογλυφίδα και φούρνο.
Από πάνω ρίχνω τη σάλτσα του κρέατος .
Φάβα από κουκιά:
Ξεφλουδίζομε τα κουκιά που έχομε σε νερό από βραδύς. Τα ψήνομε όπως την φάβα , ξάφρισμα, μετά βάζομε ψιλοκομμένα κρεμμύδια , αλάτι , λεμόνι, λα΄δι να ψηθεί και τη περνάω από μύλο.
Καλιτσούνια λυχναράκια:
Μισή φλιτζάνα βούτυρο, 1 αυγό, και ένα κροκάδι άλειμμα μισή φλιτζάνα ζάχαρη μισό φακελάκι μπέικη μια και ένα τέταρτο φλιτζάνα γάλα αλεύρι όσο σηκώσει.
Η ζύμη 1 ώρα στο ψυγείο.
Γέμιση: 750 γραμμ. ανθότυρο , 1 φλιτζάνι ζάχαρη κοπανισμένη μαστίχα Χίου κανέλλα, μισή κουταλιά βούτυρο , ένα αυγό και ένα ασπράδι.