Τυροσαλάτα
Τυρί φέτα, σκόρδο κοπανισμένο, λάδι , ρίγανη, πιπέρι, γιαούρτι.
Τυροκαυτερή
Τηγανίζομε 1-2 καυτερές πιπεριές (τις κίτρινες). Τις ψιλοκόβομε, βάζομε τυρί φέτα λιωμένο, λάδι από το τηγάνισμα της πιπεριάς , σκόρδο κοπανισμένο και ξύδι.
Σκορδοζούμι: (σε ζεστό ψωμί)
Σε μπλέντερ χτυπάμε βιτάμ , σκόρδο, άνηθο, κρέμα γάλακτος.
Φέτα σχάρας
Σε αλουμινόχαρτο τυλίγομε φέτα «Ηπείρου», από πάνω σάλτσα ντομάτα, ή φέτες ντομάτας, ψιλοκομμένη πιπεριά, ρίγανη, τα τυλίγομε και τα ψήνομε σε ψηστιέρα.
Χονδρές γαρίδες ψητές
Τις βάζομε σε αλατισμένο νερό , 1 φυλλαράκι δάφνη, λεμόνι ,πιπέρι ακοπάνιστο. Τις καθαρίζομε, χωρίς κεφάλι ουρά, τις τυλίγομε με μπέικον τις τσιτώνομε με οδοντογλυφίδα και τις ψήνομε στην σχάρα.
Κέικ με πορτοκάλι
Πέντε αυγά, 4 φλιτζάνες αλεύρι, 2 φλιτζάνες ζάχαρη, τρία τέταρτα φλιτζάνας βούτυρο , 1 φλιτζάνα γάλα, 2 μπέικη, 1 πορτοκάλι. Ταψί Νο 36, χρόνος ψησίματος 30 λεπτά. Από πάνω κάνομε κρέμα και το γαρνίρομε με καραμελωμένες φέτες πορτοκάλι.
Παγωτό αμυγδάλου
Μια κουταλιά σούπας κοφτή κόρν φλάου, μισή φλιτζάνα ζάχαρη , δύο αυγά. Τα χτυπάμε λίγο προσθέτομε δύο κουτιά γάλα εβαπορέ. Ανακατεύουμε πάνω σε μπεν μαρι έως να πήξει. Την κρυώνομε και προσθέτομε μισό φλιτζάνι αμύγδαλα και βανίλιες. Αφήνομε την κρέμα στην κατάψυξη για μισή ώρα. Την ξαναχτυπάμε και τη γυρίζομε στην κατάψυξη.