Εβδομάδα Διαίτης
Ανάλυση ανά Μερίδα
Καρμπονάρα:
Θερμίδες:400
Λιπαρά:12γραμμ.
Πρωτεϊνη:18γραμμ.
Υδατάνθρακες: 55 γραμμ.
375 γραμμ. ζυμαρικά φετουτσίνι, πέντε αυγά, τρία τέταρτα φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη, δύο κουταλιές σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές σούπας βούτυρο, δύο σκελίδες σκόρδο τριμμένο, 1 κονσέρβα μανιτάρια χωρίς ζυμό, μισή φλιτζ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.
Βράστε τα μακαρόνια. Σουρώστε και βάλτε τα ξανά στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε καλά τα αυγά με το τυρί και τον μαϊντανό. Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρετε και θερμάνετε χωρίς να έρθει το μείγμα σε βράση. Προσθέστε το μείγμα γάλατος καθώς και των αυγών στα ζυμαρικά. Ανακατέψτε έως να φουσκώσουν τ’ αυγά. Αλατίστε, πιπέρι και έτοιμα.
Χτυπητά αυγά με καλαμπόκι και τυρί:
Θερμίδες ανά μερίδα: 280
Λιπαρά 15 γραμμ.
χοληστερίνη:441 mg
Πρωτεϊνη: 18 γραμμ.
Υδατάνθρακες: 10 γραμμ.
Οκτώ αυγά, 1 κουταλιά βασιλικό, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνα καλαμπόκι βρασμένο, μισό φλιτζάνι φρέσκο κρεμμύδι, 1 φλιτζάνα ντοματάκια , μισή φλιτζάνα κίτρινο τυρί τριμμένο.
Χτυπήστε τα αυγά με τον βασιλικό και αφήστε τα στην άκρη. Θερμάνετε το λάδι σε τεφάλ και προσθέστε το καλαμπόκι και το κρεμμύδι. Αφήστε να βράσουν για 3 λεπτά περίπου. Προσθέστε τα ντοματάκια, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για πέντε λεπτά περίπου. Προσθέστε το μείγμα αυγού πάνω από τα λαχανικά. Αφήστε να ψηθεί σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάστε απ’ την φωτιά και προσθέστε το τυρί.