15.8 C
Chania
Tuesday, May 28, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Λαζάνια:

Ανά μερίδα:
Θερμίδες:356
Λιπαρά:16 γραμμ.
Χοληστερίνη:87 mg
Πρωτεΐνη: 27 γραμμ.
Υδατάνθρακες: 28 γραμμ.

Για τον κιμά: 350 γραμμ. κιμά, 1 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, 1 κονσέρβα ντοματάκια , αλάτι, πιπέρι πάπρικα, ρίγανη, βασιλικό, 1 πακέτο λαζάνια.

Για την γέμιση: 1 αυγό χτυπημένο, 1 κεσεδάκι ρικότα τυρί, ένα τέταρτο φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη, μισή φλιτζ. μοτσαρέλα τριμμένη.

Ξεβράστε τον κιμά και σουρώστε το λίπος. Προσθέστε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε και αφήστε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Έπειτα ελαττώστε τη φωτιά και σιγοβράστε τη σάλτσα για 20’ ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στο μεταξύ ψήστε τα ζυμαρικά. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη. Ανακατέψτε το αυγό με τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη. Σε ένα πυρέξ απλώστε τα μισά ζυμαρικά. Έπειτα τη μισή γέμιση, τον μισό κιμά και το μισό τυρί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για δεύτερη φορά. Ψήστε στους 190ο βαθμούς για 30-35’.

Τυροσαλάτα με αυγό και ντομάτα:

Ανά μερίδα:

Θερμίδες:370
Λιπαρά: 10 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 14 γραμμ.
Υδατάνθρακες:56 γραμμ.

Τέσσερις (4) φλιτζάνες σαλάτα πράσινη, 4 αυγά βραστά καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες , 4 ντομάτες κομμένες σε φέτες, 4 φέτες μοτσαρέλα, μαύρες ελιές, ντρέσινγκ με βάση το λάδι (όχι κρέμα). Κόψτε τη σαλάτα με τα χέρια σας σε μεγάλα κομμάτια. Χωρίστε την ποσότητα σε τέσσερα πιάτα. Τοποθετήστε τις φέτες αυγού , τις φέτες ντομάτας και το τυρί στο πάνω μέρος της σαλάτας. Βάζετε τις ελιές και ραντίστε με το ντρέσινγκ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ