26.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Σπιτικές Προτάσεις

Ημερομηνία:

Αρνί με γιαούρτι:

Ένα κιλό αρνί, επτακόσια πενήντα γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι, 75 γραμμ. βούτυρο, δύο αυγά μοσχοκάρυδο μια φλιτζάνα λάδι , ένα λεμόνι, αλάτι.

Πλένουμε το κρέας. Το αλατίζουμε. Τρίβουμε το κρέας με το λεμόνι και το βάζουμε στο φούρνο, μοιράζομε το βούτυρο πάνω στα κομμάτια και σιγοψήνομε για μιάμιση ώρα περίπου. Σε γάστρα. Σιγανή φωτιά.

Χτυπάμε τα αυγά, ανακατεύομε με το γιαούρτι και περιχύνουμε το κρέας το οποίο ψήνομε για ακόμα 1,5 ώρα. Τραβάμε το καπάκι της γάστρας όταν ρίξουμε το γιαούρτι.

Χοιρινό με μπύρα και πορτοκάλι:

Ενάμιση κιλό χοιρινό ρολό, τρία τέταρτα φλιτζανιού φυτίνη, ένα κουτί μπύρα, χυμό από δύο πορτοκάλια, μια με δύο φλούδες πορτοκάλι, δύο κρεμμύδια κομμένα, αλάτι, πιπέρι.

Βάζω το κρέας σε κατσαρόλα με την φυτίνη και το σοτάρω σε μέτρια φωτιά απ’ όλες τις πλευρές. Όταν πάρει χρώμα σβήνω με την μπύρα και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτω φλούδα, κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνω τη φωτιά. Σιγοβράζω μια ώρα.

Χοιρινό ή μοσχάρι με διάφορα τυριά:

Κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους. Το σερβίρουμε ελαφρά και το τσιγαρίζουμε με μισή φλιτζάνα τσαγιού λάδι με κρεμμυδάκι και λίγο κρασί. Μετά προσθέτομε μανιτάρια του κουτιού κομμένα και ένα καρότο ψιλοκομμένο. Ψήνομε σε χαμηλή φωτιά. Όπως μείνει στο τσικάλι το ρίχνομε σ’ ένα πυρέξ και προσθέτομε περίπου 600 γραμμ. διάφορα τυριά (Γκούντα, Ένταμ, Έμενταλ) και μια κρέμα γάλακτος και φουρνίζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και τραβήξουν τα τυριά τις κόρδες τους.

Τας Κεμπάπ:

Ένα κιλό κρέας κιλότο, τετρακόσια γραμμ. ψιλοκομμένη ντομάτα, ενάμιση φλιτζάνι ελαιόλαδο , δύο σκελίδες σκόρδο, δύο κουταλιές γλυκού μπαχάρι, μερικά καρφιά γαρύφαλλο, δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ένα φύλλο δάφνη , αλάτι, πιπέρι.

Σε κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να ροδίσει. Προσθέτω το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύω για πέντε λεπτά. Προσθέτω ντομάτα , σκόρδο και μπαχαρικά, το ανάλογο νερό και βράζω μιάμιση ώρα περίπου.

Ρολό από κιμά:

Μοσχάρι και χοιρινό κιμά, ένα κιλό, τέσσερα αυγά βρασμένα, μπέικον, τυρί και μπαχαρικά.

Βάζω στο μπλέντερ ψωμί μουλιασμένο, δύο αυγά, αλάτι πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, βασιλικό, μαϊντανό, και κρεμμύδι. Μετά σε μια λεκάνη βάζω κιμά. Το υλικό αυτό, κομματάκια μπέικον τριμμένο κασέρι και γάλα. Τα πλάθω, βάζω τα βρασμένα αυγά κατά μήκος και στη μέση και τυλίγω ρολό.

Στις πατάτες λιώνω σε ζεστό νερό ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο, μουστάρδα και τις περιχύνω. Τρίβω στο μπλέντερ άλλο κρεμμύδι, μαϊντανό, ρίγανη το ρίχνω στις πατάτες και μπόλικο λεμόνι.

Νουά στο φούρνο:

Βράζουμε το κρέας σε κατσαρόλα. Το ξαφρίζουμε και ρίχνομε ένα δόντι σκόρδο, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και λάδι. Μετά το κόβουμε φέτες και το απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Μια στρώση φέτες , μια σειρά μπέικον, μια στρώση κασέρι και ξανά τα ίδια.

Ρίχνομε λίγο ζωμό καλύπτομε με μπεσαμέλ και φουρνίζομε.

Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες:

Βάζομε τις μπριτζόλες σε κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι, και ένα φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί για 45 λεπτά ψήσιμο. Ανακατεύουμε ψιλοκομμένο κασέρι 200 γραμμ. Ένταμ ή Γκούντα , μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και πέντε κουταλιές σούπας μαγιονέζα.

Καθαρίζομε ενάμιση κιλό πατάτες , τις χοντροκόβομε και τις βάζομε σε ταψί με δυόσμο, άνηθο και ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο. Προσθέτομε ενάμιση φλιτζάνι νερό. Πάνω στις πατάτες απλώνομε τις μπριτζόλες και το σκεπάζομε με το μίγμα μαγιονέζα, σκόρδο και κασέρι. Στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...