25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Σχόλια στην Τοπική Επικαιρότητα

Ημερομηνία:

Μισθός για … συσσίτια

Σκεφτείτε το και βγάλτε συμπεράσματα.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μας το 2014, σιτίζονται στις λέσχες Αξιωματικών, γιατί τα «ψίχουλα» που τους δίνουν, δεν φτάνουν ούτε για καφέ!

Έτσι εξαθλίωσαν τον τόπο.

Η κατάσταση των εκπαιδευτικών τα λέει όλα, γιατί σε ένα κράτος που οι λειτουργοί της παιδείας του πένονται, δεν υπάρχει αύριο.

Πρόταση δύναμης

Πολύ σημαντική η πρόταση του Δημάρχου Σφακίων Παύλου Πολάκη, για κοινό πλαίσιο διεκδίκησης, όλων των Δήμων του Ν. Χανίων.

Κάτι μου λέει ότι μετά τις εκλογές, ανάμεσα στους νέους αυτοδιοικητικούς και τους παλιούς, αναπτύσσεται μια άλλη σχέση.

Αυτήν χρειάζεται το τόπος για να παλέψει με αποτελεσματικότητα.

Εύστοχες επισημάνσεις
Ακούει κανείς;

Εύστοχες επισημάνσεις, όπως πάντα, από την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων και την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

Η καθαριότητα, η εγκατάλειψη των μνημείων (Ρολόϊ Νεώρια) η ηχορύπανση, η κατάσταση στο Κεδρόδασος και αλλού, είναι μερικά από τα σημαντικά θέματα με τα οποία καταπιάνονται.

Ακούει κανείς, κατά μεριά της ΕΛΑΣ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Ο Μολωχ των εφημερίδων

Οι εμπνευστές του Νόμου Ρουσσόπουλου για τον περιφερειακό Τύπο, πρέπει να αισθάνονται απόλυτη ικανοποίηση.

Όλη τους η έγνοια για χρόνια ήταν πως θα περιόριζαν ή θα εξαφάνιζαν τους ανταγωνιστές τους με στόχο μια μόνο εφημερίδα ανα Νομό!!!

Σε αρκετό βαθμό το έχουν επιτύχει. Μόνο στην Κρήτη έκλεισαν οι καθημερινές εφημερίδες «ΚΗΡΥΚΑΣ», «ΧΑΝΩΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», στα Χανιά, «Μεσόγειος», «Τόλμη», «Αλλαγή» στο Ηράκλειο.

Έκλεισαν και αρκετές άλλες εκδόσεις εβδομαδιαίες ή μηνιαίες.

Ανάμεσα στις εφημερίδες που έβαλαν λουκέτο στην Κρήτη περιλαμβάνονται και δύο από τις πλέον ιστορικές και πολύχρονες «Η Μεσόγειος» του Γραμματικάκη στο Ηράκλειο και ο «ΚΗΡΥΚΑΣ» στα Χανιά στην οποία όπως είναι γνωστό έγραφε και ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι πρωτεργάτες και εμπνευστές του ανοσιουργήματος που λέγεται νόμος περί περιφερειακού Τύπου πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι . Δημιούργησαν ένα αδηφάγο ΜΟΛΩΧ. Τα σχέδια τους υλοποιούνται κατά γράμμα…

Υπάρχουν όμως και αντιστάσεις ακόμα και εκεί χάνουν λίγο τον ύπνο τους…

Ίδωμεν

Νίκος Α.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ