17.8 C
Chania
Monday, December 23, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Κουραμπιέδες με ρακί

Καβουρντίζουμε τριακόσια γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα στο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα χοντροκόβουμε. Χτυπάμε για επτά λεπτά πεντακόσια γραμμάρια βούτυρο μαζί με δύο κρόκους αυγών και ένα τέταρτο φλιτζάνι άχνη και μισό κουταλάκι γλυκού μπέικη μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ένα τέταρτο φλιτζάνι ρακί και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα πέντε λεπτά.  Προσθέτουμε τρία ή τέσσερα φλιτζάνια (περίπου ένα κιλό αλεύρι) και ζυμώνουμε το μίγμα με το χέρι, Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη να γίνει η ζύμη σφικτή και λεία. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Κουραμπιέδες

Μισό κιλό φυτίνη, ένα κιλό αλεύρι, μια βανίλια, τρία φλιτζάνια του καφέ άχνη, αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα, ψήσιμο στους 180 βαθμούς.

Κουραμπιέδες

Χίλια διακόσια γραμμάρια αλεύρι, ένα κιλό φρέσκο βούτυρο, ένα κιλό αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα, ένα ποτηράκι κρασιού κονιάκ, δύο κουταλάκια γλυκού μπέικη, ένα φλιτζανάκι του καφέ άχνη, ένα πιατάκι καφέ σιμιγδάλι, ψήσιμο στους 200 βαθμούς.

Κουραμπιέδες με λουκούμι

Εκατό γραμμάρια φρέσκο βούτυρο, τρείς κρόκοι αυγών, τρεις κουταλιές άχνη, πέντε κουταλιές γάλα, αλεύρι όσο σηκώσει για μαλακή ζύμη. Μισό κιλό λουκούμι, μια φλιτζάνα καρύδια ψιλοκομμένα. Ανοίγουμε τη ζύμη σαν πιτάκι και βάζουμε μισό λουκούμι και λίγο καρύδι. Τα κλείνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μισή ώρα περίπου. Πασπαλίζουμε με άχνη.

Μπουρεκάκια μελιτζάνας

Υλικά: 1 κιλό μελιτζάνες μεγάλες και μακριές, λάδι για τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα: 3 αυγά, 200 γρ. φρυγανιά, 200 γρ. αλεύρι

Για τη γέμιση: 1 αυτό, 200 γρ. φέτα τριμμένη, 100 γρ. κεφαλοτύρι, 50 γρ. τυρί ένταμ, 150 γρ. άνηθος, ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο, 250γρ. αλεύρι, 1 κουτί γάλα εβαπορέ, 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι άσπρο

Εκτέλεση: Διαλύουμε το αυγό στο κρύο νερό. Βάζουμε το λάδι να κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και το αφήνουμε να ψηθεί καλά. Προσθέτουμε το γάλα και το νερό όπου έχουμε διαλύσει το αυγό. Το χρώμα που παίρνει είναι περίπου σαν χαλβάς ψημένος. Περιμένουμε να κρυώσει και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε ψιλές και μακριές φέτες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε λίγο. Πλάθουμε τη γέμιση σαν μικρά σουτζουκάκια. Σε κάθε φέτα μελιτζάνας βάζουμε από ένα μπαλάκι γέμισης και το τυλίγουμε. Κυλάμε το κάθε κομμάτι στο αλεύρι. Το βουτάμε στα χτυπημένα αυγά.  Το κυλάμε στην τριμμένη φρυγανιά. Το ξαναβουτάμε στο αυγό και τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι. Βγαίνουν 50 κομμάτια. Τρώγονται ζεστά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με επιτυχία η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η Ομπρέλα μου»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η Ομπρέλα μου»...

«Κεκλεισμένων των Θυρών» του Ζαν-Πολ Σαρτρ στο Theatre 73100

Η θεατρική ομάδα Ανάμεσα στο Φως και τη Σκιά...

Άσαντ: Αίτηση διαζυγίου κατέθεσε η σύζυγός του

Το ένα μετά το άλλο δέχεται τα «πυρά» ο...